Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solarclarity en LONGi Solar tekenen overeenkomst voor 100 megawattpiek zonnepanelen
(foto: Solarclarity)

Solarclarity en LONGi Solar tekenen overeenkomst voor 100 megawattpiek zonnepanelen

Groothandel Solarclarity en zonnepanelenfabrikant LONGi Solar hebben in Weesp een leveringsovereenkomst getekend voor de levering van 100 megawattpiek zonnepanelen in 2019.

Hiermee onderstrepen de beide partijen het vertrouwen in elkaar en in de afzetmarkt in de Benelux. Solarclarity is sinds begin 2009 actief in zowel Nederland als Vlaanderen en viert over enkele maanden haar 10-jarig jubileum. Begin 2018 meldde Solarclarity de mijlpaal van de uitlevering van 1 miljoen zonnepanelen. Het bedrijf sprak daarbij de ambitie uit om ‘het volgende miljoen’ in 2020 te kunnen melden.  

LONGi Solar bestaat sinds het kalenderjaar 2000 en heeft zich sinds haar start uitsluitend gericht op monokristallijne siliciumwafers, -zonnecellen en -zonnepanelen. ‘Nu deze monokristallijn siliciumtechnologie door de lage prijs en hoge efficiëntie polykristallijn silicium begint te verdrukken, plukt LONGi de vruchten van haar jarenlange inspanningen’, stelt Peter Desmet, directeur van Solarclarity.

LONGi is lang alleen actief geweest met de productie van wafers en cellen. Deze halffabricaten worden al jarenlang door tier 1-fabrikanten in zonnepanelen verwerkt. Begin dit jaar meldde LONGi haar plannen om de waferproductiecapaciteit tot eind 2020 uit te breiden naar 45 gigawattpiek.

'Als wereldmarktleider op het gebied van monokristallijne zonnepanelen past LONGi uitstekend in de Benelux. Waar, onder andere door de brede toepassing van zwarte zonnepanelen, monokristallijn al geruime tijd een hoger marktaandeel heeft dan elders ter wereld', aldus Desmet.

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
AliusEnergy zoekt:

Medewerker service en support

AliusEnergy zoekt een medewerker service en support.
Fulltime • Eersel
Zelfstroom zoekt:

Accountmanager

Zelfstroom zoekt een Accountmanager
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!