Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Grootste zonnepark van Nederland opgeleverd: 140.000 zonnepanelen zonnepark Scaldia gaan ‘live’
(foto: Solarfields)

Grootste zonnepark van Nederland opgeleverd: 140.000 zonnepanelen zonnepark Scaldia gaan ‘live’

Het grootste zonnepark van Nederland, gelegen rond de havens van Vlissingen, is opgeleverd. Alle circa 140.000 zonnepanelen van Solar Park Scaldia zijn geplaatst en de officiële opening vindt volgende week plaats.

Solarfields en ib vogt gaven afgelopen februari al een symbolisch startschot voor de bouw van het Solarpark Scaldia en in juni ging de eerste paal de grond in

Ibvogt en Solarfields hebben het project gezamenlijk gerealiseerd. Solarpark Zeeland heeft het zonnepark ontwikkeld. Solarfields, partner van ib vogt voor het realiseren van zonneparken in Nederland, heeft projecteigenaar ib vogt geholpen in het financieringsproces en heeft gedurende de bouw het projectmanagement ondersteund. Het zonnepark, dat dus bestaat uit circa 140.000 zonnepanelen, kent een vermogen van 54,5 megawattpiek doordat er met zonnepanelen gewerkt is die een vermogen kennen van 385 wattpiek per stuk.

Het zonnepark beslaat een oppervlakte van 38 hectare en is dus ongeveer 76 voetbalvelden groot. In totaal levert het zonnepark vanaf het derde kwartaal gedurende 30 jaar gemiddeld 51.000 megawattuur zonnestroom energie op jaarbasis. Dit is voldoende om 14.000 huishoudens te voorzien van stroom. Deze groene stroom wordt gedurende 17 jaar geleverd aan ENGIE Nederland.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Leerling Monteur

Zonneplan zoekt een Leerling Monteur
Fulltime • Nederland
Libra Energy zoekt:

Stagiair Office Management

Libra Energy zoekt een Stagiair Office Management
Fulltime • Uitgeest
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!