Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GroenLinks stelt Kamervragen over Woningwet die zonnepanelen blokkeert
(foto: Wikimedia)

GroenLinks stelt Kamervragen over Woningwet die zonnepanelen blokkeert

GroenLinks-Kamerleden Tom van der Lee en Paul Smeulders hebben Kamervragen gesteld over de Woningwet die de uitrol van zonnepanelen bij woningcorporaties zou blokkeren.

Van der Lee en Smeulders hebben de vragen gesteld aan minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat en minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Autoriteit woningcorporaties verbood eerder deze maand SDE+-subsidie voor woningcorporatie Dunavie.

De Kamerleden willen weten of het klopt dat het binnen de regels van de Woningwet niet mogelijk is voor een woningcorporatie om een SDE+ subsidie bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) aan te vragen voor zonnepanelen omdat de energie niet naar de corporatie of de huurders zou gaan, maar naar het energiebedrijf. Ze verzoeken de ministers het probleem verder te onderzoeken en artikel 45(2), sub c van de Woningwet aan te passen zodat het voor woningcorporaties wel mogelijk wordt om SDE+-subsidie aan te vragen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
GoodWe zoekt:

Technical Support Manager

GoodWe is looking for Technical Support Manager for the Benelux
Fulltime • Utrecht
Statkraft zoekt:

Project Developer Wind

Statkraft is looking for a Project Developer Wind (2FTE)
Fulltime • Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!