Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GroenLinks stelt Kamervragen over Woningwet die zonnepanelen blokkeert
(foto: Wikimedia)

GroenLinks stelt Kamervragen over Woningwet die zonnepanelen blokkeert

GroenLinks-Kamerleden Tom van der Lee en Paul Smeulders hebben Kamervragen gesteld over de Woningwet die de uitrol van zonnepanelen bij woningcorporaties zou blokkeren.

Van der Lee en Smeulders hebben de vragen gesteld aan minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat en minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Autoriteit woningcorporaties verbood eerder deze maand SDE+-subsidie voor woningcorporatie Dunavie.

De Kamerleden willen weten of het klopt dat het binnen de regels van de Woningwet niet mogelijk is voor een woningcorporatie om een SDE+ subsidie bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) aan te vragen voor zonnepanelen omdat de energie niet naar de corporatie of de huurders zou gaan, maar naar het energiebedrijf. Ze verzoeken de ministers het probleem verder te onderzoeken en artikel 45(2), sub c van de Woningwet aan te passen zodat het voor woningcorporaties wel mogelijk wordt om SDE+-subsidie aan te vragen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectontwikkelaar Solar

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
4BLUE zoekt:

Allround Marketeer

Fulltime (40 uur) - Wijchen (Bijsterhuizen 3005a, 6604LP)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!