Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Autoriteit woningcorporaties verbiedt SDE+-subsidie voor woningcorporatie Dunavie

Autoriteit woningcorporaties verbiedt SDE+-subsidie voor woningcorporatie Dunavie

Woningcorporaties mogen geen SDE+-subsidie aanvragen. Dit in verband met een artikel de Woningwet. Het nieuws komt aan het licht doordat woningcorporatie Dunavie aangesproken is op een verkregen SDE+-subsidie.

Woningcorporatiekoepel Aedes meldt dat Dunavie, de woningcorporatie in Katwijk aan Zee, juist op het punt stond om een aanbesteding te starten om de 1,9 megawattpiek aan zonnepanelen, verdeeld over 30 locaties, te laten plaatsen.

Vreemd genoeg meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) nu dat ‘het plaatsen van zonnepanelen valt onder “het verlenen van diensten die rechtstreeks verband houden met de bewoning, zoals bedoeld in artikel 45(2), sub c Woningwet”.’  

Deze diensten mag een woningcorporatie uitsluitend verlenen aan: bewoners van eigen woongelegenheden; bewoners van woongelegenheden van een toegelaten instelling volgens de Woningwet; leden van de vereniging van eigenaren (vve); en bewoners van woongelegenheden die bouwkundig een geheel vormen met de eigen woongelegenheden of de woongelegenheden van een toegelaten instelling. Hieruit volgt dat het leveren van deze diensten niet mag aan derden, zoals het energiebedrijf. ‘En dat is bij deze subsidie precies het geval’, aldus RVO.nl. De productie en levering van elektriciteit aan derden valt namelijk buiten het toegelaten werkterrein van corporaties en zijn volgens de Autoriteit Woningcorporaties daarom verboden.

Dunavie gaat binnenkort in gesprek met Aedes, RVO.nl de Autoriteit woningcorporaties en het ministerie van Binnelandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De woningcorporatie wijst er via Aedes op dat meerdere woningcorporaties al zonnepanelen met SDE+-subsidie geplaatst hebben.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Boss Energy Consulting zoekt:

Head of Construction

Fulltime (40 uur) - Belgium
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

Management Assistent / HR Medewerker

<24 uur - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!