Solar Magazine - Autoriteit woningcorporaties verbiedt SDE+-subsidie voor woningcorporatie Dunavie
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Autoriteit woningcorporaties verbiedt SDE+-subsidie voor woningcorporatie Dunavie

Autoriteit woningcorporaties verbiedt SDE+-subsidie voor woningcorporatie Dunavie

Woningcorporaties mogen geen SDE+-subsidie aanvragen. Dit in verband met een artikel de Woningwet. Het nieuws komt aan het licht doordat woningcorporatie Dunavie aangesproken is op een verkregen SDE+-subsidie.

Woningcorporatiekoepel Aedes meldt dat Dunavie, de woningcorporatie in Katwijk aan Zee, juist op het punt stond om een aanbesteding te starten om de 1,9 megawattpiek aan zonnepanelen, verdeeld over 30 locaties, te laten plaatsen.

Vreemd genoeg meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) nu dat ‘het plaatsen van zonnepanelen valt onder “het verlenen van diensten die rechtstreeks verband houden met de bewoning, zoals bedoeld in artikel 45(2), sub c Woningwet”.’  

Deze diensten mag een woningcorporatie uitsluitend verlenen aan: bewoners van eigen woongelegenheden; bewoners van woongelegenheden van een toegelaten instelling volgens de Woningwet; leden van de vereniging van eigenaren (vve); en bewoners van woongelegenheden die bouwkundig een geheel vormen met de eigen woongelegenheden of de woongelegenheden van een toegelaten instelling. Hieruit volgt dat het leveren van deze diensten niet mag aan derden, zoals het energiebedrijf. ‘En dat is bij deze subsidie precies het geval’, aldus RVO.nl. De productie en levering van elektriciteit aan derden valt namelijk buiten het toegelaten werkterrein van corporaties en zijn volgens de Autoriteit Woningcorporaties daarom verboden.

Dunavie gaat binnenkort in gesprek met Aedes, RVO.nl de Autoriteit woningcorporaties en het ministerie van Binnelandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De woningcorporatie wijst er via Aedes op dat meerdere woningcorporaties al zonnepanelen met SDE+-subsidie geplaatst hebben.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
Wocozon zoekt:

Gedreven en ervaren Project Manager

32-40 uur - 3554PZ
Zon Advies Nederland zoekt:

Werkvoorbereider zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Industrieweg Oost 25, 6662 NE Elst (Gld)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!