Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
KiesZon gestart met plaatsen 19.000 zonnepanelen van zonnepark Eemnes
(foto: KiesZon)

KiesZon gestart met plaatsen 19.000 zonnepanelen van zonnepark Eemnes

KiesZon is gestart met de realisatiefase van Zonneweide Eemnes. De zonneweide bestaat uit 19.000 zonnepanelen en zal na oplevering elk jaar ruim 5.000.000 kilowattuur zonnestroom opwekken.

Eerder dit jaar werd het bouwbord al geplaatst, maar nu is ook de daadwerkelijke aanleg van de zonnepanelen gestart. Naar verwachting wordt de zonneweide medio november in bedrijf gesteld. De eerste werkzaamheden bestonden uit het plaatsen van de onderconstructie, de zogeheten 'tafels'. Die tafels worden sinds half oktober voorzien van zonnepanelen. Per dag worden er 1.680 panelen gemonteerd, wat inhoudt dat de DC-werkzaamheden voor de zonneweide begin volgende maand wordt afgerond. De AC-werkzaamheden die daarop volgen bestaan onder meer uit het plaatsen van een tweetal transformatorhuizen.

Voor de gemeente Eemnes draagt de zonneweide bij aan het behalen van de doelstelling in 2030 klimaatneutraal te zijn. Een duurzame ambitie die deel uitmaakt van het klimaatbeleid van de gemeente. Eerder in 2017 plaatste KiesZon al zonnepanelen op het dak van het gemeentekantoor van de BEL Combinatie, de overkoepelende werkorganisatie waar de gemeente Eemnes, samen met Blaricum en Laren, onderdeel van uitmaakt. Toen werden in totaal 700 zonnepanelen geplaatst waarmee in het eerste jaar 175.000 kilowattuur werd opgewekt.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
E2-Energie zoekt:

Elektromonteur

E2-Energie zoekt een elektromonteur
Fulltime • Duiven
NovaVolt zoekt:

Zonnepanelen adviseur

NovaVolt zoekt 2 zonnepanelen adviseurs.
Fulltime • Midden-Nederland en Alphen aan de Rijn
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!