Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Flevoland werkt aan subsidieregeling Zon voor asbest

Flevoland werkt aan subsidieregeling Zon voor asbest

De Provinciale Staten van Flevoland vergaderen deze week over de invoering van een subsidieregeling voor de plaatsing van zonnepanelen bij het vervangen van asbest.

Eerder deze week stemde de Tweede Kamer in met het definitief verbieden van asbestdaken per 2024. Om een impuls te geven aan het verwijderen van asbestdaken en opwek via zon wordt in Flevoland een regeling voorbereid. Daarbij wordt onderzocht of en hoe behalve agrarische daken alle daken voor hiervoor in aanmerking kunnen komen.

In de Commissie Duurzaamheid van de provincie werden in september al de contouren van de regeling via gedeeld. In de Commissie Duurzaamheid wordt 31 oktober een voorstel van Provinciale Staten met financiële onderbouwing voorgelegd met als beoogd doel de ter inzageperiode van de regeling in januari 2019 te starten.

Uitgangspunten van de regeling zijn:

  • Te plaatsen vermogen koppelen aan te verwijderen asbest
  • Bedrag per vierkante meter te verwijderen asbest in combinatie met aan te leggen zon in overleg met gemeente bepalen.
  • Per adres een maximale subsidie van 25.000 euro met een subsidieplafond van 1,5 miljoen euro.
  • Het gaat om een pilot van 2 jaar met 0,5 miljoen euro budget in het eerste jaar  en 1 miljoen euro budget in het tweede jaar.

In december moet de definitieve besluitvorming in Provinciale Staten plaatsvinden waarna de regeling in het eerste kwartaal van 2019 in werking moet treden.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
NovaVolt B.V. zoekt:

Electricien

Elektricien niveau 3 (eerste monteur elektrotechniek) Regio: Oost Nederland Over NovaVolt Groene energie is de toekomst en hier zou iedereen gebruik van moeten maken. NovaVolt draagt bij aan een groener Nederland door de daken van onze...
Fulltime (40 uur) - Doetinchem, 7008AL61
kWh People zoekt:

Planoloog

Functie omschrijving Planoloog Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Planoloog met een commerciële instelling. Als Planoloog ben je betrokken bij de ontwikkeling van grootschalige zonne-energie projecten door heel Nederland. Je...
Fulltime (40 uur) - Dokstraat 477 6541 EZ Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!