Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
EU wil ook importheffingen voor zonnepanelenglas uit China schrappen

EU wil ook importheffingen voor zonnepanelenglas uit China schrappen

Nadat de Europese Unie (EU) per 3 september jongstleden al de importheffingen voor zonnecellen en zonnepanelen uit China schrapte, wil het per 15 mei 2019 ook de importheffing voor solar glas uit China stopzetten.

De importheffingen voor Chinese zonnecellen en zonnepanelen werden vorige maand na een periode van 5 jaar stopgezet, dit nadat in juni al het voornemen hiervan werd aangekondigd. Een soortgelijk voornemen heeft de EU nu dus voor het glas dat in zonnepanelen gebruikt wordt aangekondigd. De importheffingen voor dit solar glas zijn al sinds mei 2014 van kracht.  

Marktpartijen hebben in de komende periode de mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen tegen het voornemen van de EU om de importheffingen stop te zetten. Dit bezwaar moet uiterlijk 15 februari 2019 binnen zijn. Het verzoek moet voldoende bewijsmateriaal bevatten dat het stoppen van de maatregelen waarschijnlijk zal leiden tot voortzetting of herhaling van de dumping van solar glas en de Europese industrie schade zal berokkenen.

Net als bij zonnecellen en zonnepanelen, is echter een groot aantal van de Europese fabrikanten voor solar glas in de afgelopen jaren ter ziele gegaan. Zo ging in mei 2017 het Vlaamse Ducatt failliet. Dat faillissement werd weer ingeleid doordat zonnepanelenfabrikant SolarWorld failliet ging en goed voor 50 procent van de omzet van Ducatt.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2019

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt maakt zich op voor lineaire groei Nederland maakt zich op voor het solar decennium NATIONAAL...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

Logistiek planner en inkoper

Slim Opgewekt zoekt een logistiek planner en inkoper
Fulltime • Arnhem
Libra Energy zoekt:

Sr. Content Marketeer

Libra Energy zoekt een Sr. Content Marketeer
Fulltime • Uitgeest
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!