Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eerste zonnepanelen ingehangen van pv-geluidsscherm Solar Highways
(foto: Heijmans)

Eerste zonnepanelen ingehangen van pv-geluidsscherm Solar Highways

Heijmans heeft bij de A50 in Uden de eerste geluidswerende zonnepanelen ingehangen in het geluidsscherm dat onderdeel is van het project project Solar Highways.

Afgelopen maart meldde Rijkswaterstaat en Heijmans dat de realisatie van Solar Highways bij de A50 in Uden steeds dichterbij kwam. Destijds waren de 2 partijen volop bezig met het afronden van onderzoeken, de omgevingsvergunning en het bouwrijp maken van de locatie. Heijmans kreeg voor jarig oktober van Rijkswaterstaat de opdracht verstrekt voor het plaatsen van de pv-geluidsschermen.

Het geluidscherm krijgt tweezijdige zonnepanelen, iets wat op deze schaal nog niet eerder is ontwikkeld en toegepast. De ingebruikname en de eerste levering van energie is gepland voor december 2018. Te zijner tijd moet het gehele scherm met een lengte van 400 meter en een hoogte van 5 meter volledig afgerond zijn.

Vanaf dan wordt gedurende 18 maanden de energieopbrengst van het zonnegeluidscherm nauwkeurig gemeten door Solar Energy Application Centre (SEAC). Uitkomsten van dit proefproject worden gebruikt om in de toekomst een goede inschatting te kunnen maken van de onderhoudsbehoefte, energieprestaties en financiële opbrengst van toekomstige zonnegeluidschermen.

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
SolSolutions zoekt:

Administratieve duizendpoot

SolSolutions zoekt een administratieve duizendpoot
Fulltime • Pijnacker
AliusEnergy zoekt:

Werkvoorbereider elektro

AliusEnergy zoekt een werkvoorbereider elektro
Fulltime • Eersel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!