Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Voorbereidingen aanleg Solar Highways A50 in volle gang
(foto: Heijmans)

Voorbereidingen aanleg Solar Highways A50 in volle gang

De realisatie van Solar Highways bij de A50 in Uden komt steeds dichterbij. Rijkswaterstaat en Heijmans zijn volop bezig met het afronden van onderzoeken, de omgevingsvergunning en het bouwrijp maken van de locatie.

De struiken en kleine boompjes bij de bouwlocatie zijn begin maart verwijderd, ruim voor het begin van het broedseizoen. Rijkswaterstaat zal in samenspraak met de gemeente Uden ter compensatie zorgen voor nieuwe beplanting, indien mogelijk op een nabijgelegen locatie.

Heijmans heeft op de bouwlocatie metingen verricht, de ligging van kabels en leidingen gecontroleerd en een ecologische inventarisatie uitgevoerd. Bij deze ecologische inventarisatie zijn geen bedreigde flora- en faunasoorten aangetroffen.

Na afstemming met de gemeente Uden is de omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van Solar Highways bij snelweg A50. De bekendmaking van deze aanvraag verschijnt binnenkort op de website van de overheid. De planning is dat de gemeente binnen 8 weken na aanvraag de omgevingsvergunning verleent. Deze wordt vervolgens ter inzage gelegd, zodat belanghebbenden een zienswijze kunnen indienen.

Na afronding van de voorbereidende activiteiten zal Heijmans naar verwachting in mei-juni 2018 starten met de demontage van het bestaande geluidscherm. De vrijkomende betonelementen zullen duurzaam worden hergebruikt. In juni-augustus zal de fundering worden aangepast aan de afmetingen van de zonnepanelen. Van augustus tot en met november zullen achtereenvolgens de stijlen, de nieuwe betonelementen (onderste meter) en de geluidwerende zonnepanelen geplaatst worden. In november zullen het kabelwerk en de elektrische installatie worden afgerond, gevolgd door het testen daarvan.

De ingebruikname en de eerste levering van energie door Solar Highways is gepland in december 2018. Zodra de planning en uitvoeringswijze gedetailleerder zijn, worden de omwonenden hierover geïnformeerd. Vervolgens zal gedurende 18 maanden de energieopbrengst van het zonnegeluidscherm nauwkeurig worden gemeten door Solar Energy Application Centre (SEAC). De uitkomsten worden gebruikt om in de toekomst een goede inschatting te kunnen maken van de onderhoudsbehoefte, energieprestaties en financiële opbrengst van toekomstige zonnegeluidschermen.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2019

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt maakt zich op voor lineaire groei Nederland maakt zich op voor het solar decennium NATIONAAL...
Vacatures
E2-Energie zoekt:

Solar monteur

E2-Energie zoekt een elektromonteur
Fulltime • Duiven
Zon & Zo zoekt:

Teamlid Installateur

Zon & Zo zoekt een Teamlid Installateur
Fulltime • Alblasserdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!