Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
CBS gaat meermaals per jaar geïnstalleerd vermogen zonnepanelen publiceren
(foto: CBS)

CBS gaat meermaals per jaar geïnstalleerd vermogen zonnepanelen publiceren

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaat meerdere keren per jaar publiceren hoeveel zonnepanelen er geïnstalleerd zijn in het lopende kalenderjaar. Tot op heden deed het CBS dit niet.

Het CBS maakte in augustus al bekend definitief een nieuwe statistiekmethode in te voeren voor het aantal in Nederland opgestelde zonnepanelen. Daarmee worden het aantal zonnepanelen per regio inzichtelijk.

Netbeheer Nederland is in 2017 gestopt met de frequente publicatie van ​gegevens uit het productie- en installatieregister (PIR-register) vanwege bezwaren in de privacywetgeving. Omdat de cijfers wel relevant zijn voor onder anderen beleidsmakers, is Netbeheer Nederland een samenwerking aangegaan met het CBS. Het CBS ​verwerkt data uit het PIR-register en versterkt deze met gegevens uit andere bronnen. Vanaf nu zal er dus meerdere keren per jaar een update gegeven worden over het aantal in Nederland opgestelde zonnepanelen dat volgens de nieuwe statistiekmethode per eind 2017 2.873 megawattpiek bedraagt.

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
Unisun Energy zoekt:

Business / Project Development Manager

Unisun Energy zoekt een Business / Project Development Manager
Fulltime • Rotterdam
ProfiNRG zoekt:

Account Manager Solar Agrarische sector

ProfiNRG zoekt een account Manager Solar Agrarische sector
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!