Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
CBS gaat meermaals per jaar geïnstalleerd vermogen zonnepanelen publiceren
(foto: CBS)

CBS gaat meermaals per jaar geïnstalleerd vermogen zonnepanelen publiceren

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaat meerdere keren per jaar publiceren hoeveel zonnepanelen er geïnstalleerd zijn in het lopende kalenderjaar. Tot op heden deed het CBS dit niet.

Het CBS maakte in augustus al bekend definitief een nieuwe statistiekmethode in te voeren voor het aantal in Nederland opgestelde zonnepanelen. Daarmee worden het aantal zonnepanelen per regio inzichtelijk.

Netbeheer Nederland is in 2017 gestopt met de frequente publicatie van ​gegevens uit het productie- en installatieregister (PIR-register) vanwege bezwaren in de privacywetgeving. Omdat de cijfers wel relevant zijn voor onder anderen beleidsmakers, is Netbeheer Nederland een samenwerking aangegaan met het CBS. Het CBS ​verwerkt data uit het PIR-register en versterkt deze met gegevens uit andere bronnen. Vanaf nu zal er dus meerdere keren per jaar een update gegeven worden over het aantal in Nederland opgestelde zonnepanelen dat volgens de nieuwe statistiekmethode per eind 2017 2.873 megawattpiek bedraagt.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2019

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt maakt zich op voor lineaire groei Nederland maakt zich op voor het solar decennium NATIONAAL...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Werkvoorbereider E

Zon & Zo zoekt een Werkvoorbereider E
Fulltime • Alblasserdam
SegenSolar zoekt:

Technical Support (m/v) met focus op de Benelux

SegenSolar zoekt een Technical Support (m/v) met focus op de Benelux
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!