Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
CBS gaat meermaals per jaar geïnstalleerd vermogen zonnepanelen publiceren
(foto: CBS)

CBS gaat meermaals per jaar geïnstalleerd vermogen zonnepanelen publiceren

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaat meerdere keren per jaar publiceren hoeveel zonnepanelen er geïnstalleerd zijn in het lopende kalenderjaar. Tot op heden deed het CBS dit niet.

Het CBS maakte in augustus al bekend definitief een nieuwe statistiekmethode in te voeren voor het aantal in Nederland opgestelde zonnepanelen. Daarmee worden het aantal zonnepanelen per regio inzichtelijk.

Netbeheer Nederland is in 2017 gestopt met de frequente publicatie van ​gegevens uit het productie- en installatieregister (PIR-register) vanwege bezwaren in de privacywetgeving. Omdat de cijfers wel relevant zijn voor onder anderen beleidsmakers, is Netbeheer Nederland een samenwerking aangegaan met het CBS. Het CBS ​verwerkt data uit het PIR-register en versterkt deze met gegevens uit andere bronnen. Vanaf nu zal er dus meerdere keren per jaar een update gegeven worden over het aantal in Nederland opgestelde zonnepanelen dat volgens de nieuwe statistiekmethode per eind 2017 2.873 megawattpiek bedraagt.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
SolarToday zoekt:

Commercieel technisch adviseur

SolarToday zoekt een commercieel technisch adviseur
Fulltime • Roosendaal
Zonneplan zoekt:

Junior Online Marketeer

Zonneplan zoekt een Junior Online Marketeer
Fulltime • Zwolle
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!