Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nij Smellinghe en GroenLeven starten met installatie 9.000 zonnepanelen
(foto: GroenLeven)

Nij Smellinghe en GroenLeven starten met installatie 9.000 zonnepanelen

Ziekenhuis Nij Smellinghe is samen met GroenLeven gestart met de installatie van ruim 9.000 zonnepanelen op het terrein van het Drachtster ziekenhuis.

De gemeente Smallingerland verleende eerder al de vergunning voor uitvoering van dit plan. De daadwerkelijke bouw gaat nu van start. Er wordt begonnen met het plaatsen van de funderingen voor de constructie waar de zonnepanelen op komen. Tegelijkertijd wordt ook het aantal parkeerplaatsen vergroot.

Nij Smellinghe krijgt 3.500 zonnepanelen op het bestaande dak, de rest wordt op een constructie gemonteerd die het grote parkeerterrein volledig gaat overkappen. De zonnepanelen hebben een vermogen van 305 watt per stuk en 2,7 megawattpiek in totaal.

De planning is om de werkzaamheden eind december 2018 af te ronden. Nij Smellinghe kan dan op duurzame wijze zelf ruim een derde deel van het stroomverbruik opwekken voor het ziekenhuis.

GroenLeven realiseert het plan en ABN AMRO Lease financiert mee. Nij Smellinghe kreeg in 2016 een SDE+-subsidie toegekend voor dit project.

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
AliusEnergy zoekt:

Medewerker service en support

AliusEnergy zoekt een medewerker service en support
Fulltime • Eersel
Zon & Zo zoekt:

Teamlid Installateur

Zon & Zo zoekt een Teamlid Installateur
Fulltime • Alblasserdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!