Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
9.200 zonnepanelen op dak en als overkapping voor ziekenhuis Drachten
(foto: GroenLeven)

9.200 zonnepanelen op dak en als overkapping voor ziekenhuis Drachten

Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten gaat samen GroenLeven en via financiering van ABN AMRO Lease 9.200 zonnepanelen plaatsen. Deels op het dak en deels als overkapping op het parkeerterrein.

GroenLeven gaat, naast installatie van ongeveer 3.600 zonnepanelen op het dak van Nij Smellinghe, een zonnedak bouwen dat het grote parkeerterrein volledig zal overkappen. Zo’n 5.600 panelen gaan onderdak bieden aan de geparkeerde auto’s. Op deze manier krijgt zowel het dak als het parkeerterrein een dubbele functie. GroenLeven bouwde in 2016 al een soortgelijk project; destijds ging het om een carport voor motoren op TT-circuit Assen van 21.000 zonnepanelen.

‘Met dit project gaan we een stapje verder. Nadat we bij het TT Circuit van Assen zonnecarports bouwden, overkappen we nu het gehele parkeerterrein van Nij Smellinghe. Het ziekenhuis wordt hiermee uiteindelijk energiepositief; zon voor de zorg’, aldus Sytse Bouwer, directeur GroenLeven.

Directeur Bedrijf & Gebouwen Folkert Brouwers bij Nij Smellinghe voegt toe: ‘Wij zijn een grootverbruiker van stroom. Dit komt doordat wij 24/7 ziekenhuiszorg verlenen en doordat de (medische) apparatuur en voorzieningen veel stroom verbruiken. Met de zonnepanelen van maar liefst 305 wattpiek per stuk – en 2,7 megawattpiek in totaal – kan Nij Smellinghe op duurzame wijze zelf ruim een derde deel van het stroomverbruik opwekken voor het ziekenhuis.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Monteur zonnepanelen (20x)

Zelfstroom zoekt een Monteur zonnepanelen (20x)
Fulltime • Zaandam | Lelystad | Groningen | Dordrecht |
Zelfstroom zoekt:

Customer Support Specialist

Zelfstroom zoekt een Customer Support Specialist
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!