logo
wvhj2023
(foto: Gemeente Amsterdam)
(foto: Gemeente Amsterdam)
12 juli 2018

Koning Willem-Alexander: ik wil zonnepanelen op Huis ten Bosch, maar mag ze niet vanwege monumentstatus

Koning Willem-Alexander heeft tijdens een bezoek aan een Amsterdamse woonwijk met met zonnepanelen aangegeven zelf ook zonnepanelen te willen, maar deze niet te mogen vanwege de monumentale status van zijn paleis.

Tijdens zijn bezoek liet Willem-Alexander zich informeren over het Amsterdamse beleid ten aanzien van zonnepanelen. In 2014 werd namelijk al het eerste monument in de hoofdstad van zonnepanelen voorzien.

De koning sprak woensdag met een aantal Amsterdamse buurtinitiatieven die zijn opgezet voor en door bewoners en helpen de (leef)omgeving te verbeteren.

Vervolgens bezocht de koning een initiatief van Amsterdam Energie, een coöperatieve aanpak van zonne-energie. Op initiatief van een aantal bewoners aan de Marcantilaan worden binnenkort zonnepanelen geplaatst op de daken van hun woonblokken. De bewoners zijn niet alleen huurders, maar ook eigenaren (red. verenigd in Verenigingen van Eigenaren, VvE’s) en woongroepen. De initiatiefnemers gaven de koning een toelichting op hun gezamenlijke aanpak.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten