Solar Magazine - Drents Energieloket organisatie collectieve aankoop zonnepanelen en zonneboilers
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Drents Energieloket organisatie collectieve aankoop zonnepanelen en zonneboilers
(foto: HRsolar)

Drents Energieloket organisatie collectieve aankoop zonnepanelen en zonneboilers

Het Drents Energieloket gaat een groepsaankoop van zonnepanelen en zonneboilers in de noordelijke provincie faciliteren. Dit gebeurt onder de noemen van ‘Zongemak’.

Gedeputeerde Staten van Drenthe besloten eeder dit jaar 125.000 euro subsidie toe te kennen aan het Drents Energieloket, onder meer bekend van de campagne ‘Zon zoekt Drent’.

Als onderdeel van de campagne organiseert Slim wonen met energie de komende maanden samen met Drentse gemeenten inkooptrajecten waarbij woningeigenaren een aanbod krijgen voor zonnepanelen of zonneboiler.

In 11 gemeenten gaat Slim wonen de collectieve inkoop van zonnepanelen en zonneboilers organiseren. ‘Zongemak’ maakt volgens het loket de aankoop mogelijk op een laagdrempelige en eenvoudige manier. Hierover ontvangen inwoners van de deelnemende gemeenten een brief. Een gecertificeerde installateur krijgt de opdracht om voor een geselecteerd gebied een aanbod te maken. De woningeigenaren krijgen zo een aanbod en voor een eenmalige bijdrage van 20 euro komt een adviseur aan huis om te kijken of het dak geschikt. Op basis van dit advies wordt een vrijblijvend aanbod gedaan. Bij akkoord worden de werkzaamheden binnen een aantal maanden uitgevoerd

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
De Zoncorporatie zoekt:

Uitvoerder Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MS
Eigenenergie.net zoekt:

Coordinator Service & Onderhoud

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!