Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonnelampenfabrikant WakaWaka failliet
(foto: Waka Waka

Zonnelampenfabrikant WakaWaka failliet

WakaWaka is failliet. De rechtbank Noord-Holland heeft op 12 juni het faillissement uitgesproken. Karel Willemse van Willemse & van Poorten Advocaten is als curator aangewezen.

Zowel Wakawaka B.V. als de WakaWaka Holding B.V. zijn failliet verklaard. Wakawaka, opgericht door Maurits Groen, is bekend van de productie van powerbanks en verlichting op zonne-energie. Het nieuws over het faillissement komt relatief onverwachts door het bedrijf afgelopen april nog bekendmaakte als eerste zogenaamde Europese B Corporation naar de beurs te gaan. WakaWaka wil 2,5 miljoen euro ophalen in deze financieringsronde.

In 2017 is de omzet van het bedrijf met bijna 40 procent gestegen ten opzichte van 2016. Het aantal winkels in Europa en de Verenigde Staten was in 2017 bovendien verdrievoudigd naar ruim 600 verkooppunten. WakaWaka had de ambitie om in 2020 minimaal 5 miljoen mensen van licht hebben voorzien. Het voortdurende verlies dat het bedrijf leidde ondanks de groei echter jaar na jaar verlies.

 

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
NPG zoekt:

(Junior) ontwikkelaar zon

NPG zoekt een (Junior) ontwikkelaar zon, regio Nederland
Fulltime • Regio Nederland
Zonmaat zoekt:

Projectmanager Heerhugowaard

Zonmaat zoekt een Projectmanager Heerhugowaard
Fulltime • Heerhugowaard
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!