Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonnelampenfabrikant WakaWaka failliet
(foto: Waka Waka

Zonnelampenfabrikant WakaWaka failliet

WakaWaka is failliet. De rechtbank Noord-Holland heeft op 12 juni het faillissement uitgesproken. Karel Willemse van Willemse & van Poorten Advocaten is als curator aangewezen.

Zowel Wakawaka B.V. als de WakaWaka Holding B.V. zijn failliet verklaard. Wakawaka, opgericht door Maurits Groen, is bekend van de productie van powerbanks en verlichting op zonne-energie. Het nieuws over het faillissement komt relatief onverwachts door het bedrijf afgelopen april nog bekendmaakte als eerste zogenaamde Europese B Corporation naar de beurs te gaan. WakaWaka wil 2,5 miljoen euro ophalen in deze financieringsronde.

In 2017 is de omzet van het bedrijf met bijna 40 procent gestegen ten opzichte van 2016. Het aantal winkels in Europa en de Verenigde Staten was in 2017 bovendien verdrievoudigd naar ruim 600 verkooppunten. WakaWaka had de ambitie om in 2020 minimaal 5 miljoen mensen van licht hebben voorzien. Het voortdurende verlies dat het bedrijf leidde ondanks de groei echter jaar na jaar verlies.

 

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Anoniem zoekt:

(Senior) Ontwikkelaar Zon

Een anoniem bedrijf zoekt een (senior) ontwikkelaar Zon.
Fulltime • Randstad/Midden-Nederland
Sunbeam zoekt:

Project engineer

Sunbeam zoekt een project engineer
Fulltime • Zeist
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!