Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonnelampenfabrikant WakaWaka gaat naar de beurs
(foto: WakaWaka)

Zonnelampenfabrikant WakaWaka gaat naar de beurs

WakaWaka gaat als eerste zogenaamde Europese B Corporation naar de beurs. Het bedrijf, dat powerbanks en verlichting op zonne-energie produceert, biedt certificaat-aandelen aan via NPEX.

WakaWaka wil 2,5 miljoen euro ophalen in deze financieringsronde. NPEX is de beurs voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) en B Corporations zijn onafhankelijk gecertificeerde bedrijven ‘that use business as a force for good’. Andere bekende B Corporations zijn Tony’s Chocolonely, Ben&Jerry’s, Fairphone en Dopper. Al sinds 2016 scoort WakaWaka elk jaar een hoge notering op de B Corp ‘Best for the World’-lijst.

Het bedrijf hanteert een nobel businessmodel. Consumenten kopen een duurzame, zeer efficiënte solar lamp of powerbank en WakaWaka helpt minimaal een persoon in een gebied zonder elektriciteit toegang te krijgen tot licht en stroom. Onder het motto: ‘Powering Adventures, Improving Lives’ is WakaWaka in meerdere opzichten een uitkomst. De westerse consument kan in de buitenlucht een telefoon opladen onder de zon. En voor gezinnen in nood en families zonder stroom is er ’s avonds licht voor bijvoorbeeld huiswerk, koken en werk. 

In 2017 is de omzet van het bedrijf met bijna 40 procent gestegen ten opzichte van 2016. Het aantal winkels in Europa en de Verenigde Staten is in 2017 verdrievoudigd naar ruim 600 verkooppunten. WakaWaka wil in 2020 minimaal 5 miljoen mensen van licht hebben voorzien.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
kWh People zoekt:

Commercieel Manager

kWh People zoekt voor een van zijn opdrachtgevers een Commercieel Manager
Fulltime • Amsterdam
Zelfstroom zoekt:

Elektricien (20 x)

Zelfstroom zoekt een Elektricien (20 x)
Fulltime • Zaandam | Lelystad | Groningen | Dordrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!