Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Wiebes meldt uitstel van beantwoording Kamervragen over Powerfield
(foto: Rijksoverheid)

Wiebes meldt uitstel van beantwoording Kamervragen over Powerfield

Minister Wiebes van Economische Zaken & Klimaat heeft de Tweede Kamer geïnformeerd dat hij meer tijd nodig heeft om de Kamervragen over Powerfield te beantwoorden.

Powerfield werd half mei in het NRC Handelsblad beticht van grondspeculaties en naar aanleiding van die publicatie volgden Kamervragen van de SP en GroenLinks.

Wiebes meldt de Tweede Kamer nu het volgende: ‘Hierbij laat ik u weten dat de op 17 mei 2018 door het lid Beckerman (SP) gestelde vragen over het bericht dat een zonnebedrijf zich schuldig zou maken aan dubieuze grondtransacties niet binnen de gebruikelijke termijn van 3 weken kunnen worden beantwoord, vanwege nog lopende interdepartementale afstemming.’

Wanneer Wiebes nu alsnog met antwoorden op de gestelde Kamervragen komt is onduidelijk. SP-kamerlid Beckerman heeft Wiebes onder meer gevraagd hoe hij oordeelt over de beschuldigingen aan het adres van Powerfield. Verder is de minister gevraagd op welke gronden de subsidies aan Powerfield zijn verstrekt, of het Wiebes bekend is of het beoogde zonnepark ook daadwerkelijk gerealiseerd gaat worden en of er sprake is van misleiding. Ook wil Beckerman van de minister weten in hoeverre er sprake is van strafbare feiten en of er wordt overgegaan tot het instellen van een onderzoek naar de handelwijze van Powerfield.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2019

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt maakt zich op voor lineaire groei Nederland maakt zich op voor het solar decennium NATIONAAL...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

1ᵉ Elektromonteur

Zonneplan zoekt een 1ᵉ Elektromonteur
Fulltime • Nederland
SAJ Electric zoekt:

Sales Engineer

SAJ Electric is looking for a Sales Engineer.
Fulltime • Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!