Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Veertien procent woningbezitters wil in 2015 zonnepanelen installeren

Veertien procent woningbezitters wil in 2015 zonnepanelen installeren


In 2015 wil veertien procent van de woningbezitters in Nederland zonnepanelen installeren. Marktonderzoeker GfK trekt deze conclusie in een voor Milieu Centraal uitgevoerd onderzoek. In de resultaten valt op dat woningeigenaren (veertien procent) meer bereid zijn zonnepanelen te installeren dan huurders (vier procent).

Aanschafprijs, verwachte besparingen, subsidiemogelijkheid en kwaliteit zijn onderwerpen die de afnemers belangrijk vinden. Consumenten hebben volgens de onderzoekers namelijk een slecht beeld van de aanschafkosten. Veertig procent schat de kosten te hoog in, veertig procent te laag.

Het onderzoek van GfK is uitgevoerd in het kader van een innovatieproject dat aansluit op het Nationaal Actieplan Zonnestroom, te weten 'Portaal Zonnestroom'. In dit laatstgenoemde topsectorenproject - geleid door DNV GL (het voormalige KEMA) werken diverse partijen aan betere informatievoorziening over zonnepanelen. De nieuwe website Portaal Zonnepanelen is daar onderdeel van. Naast DNV GL en Milieu Centraal participeren Universiteit Utrecht, Stichting Monitoring Zonnestroom, Liander, Solar Insurance & Finance, Qing, Sun Projects, Woonbond en Aedes in het project.
Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Green Energy Company zoekt:

Installateur zonnepanelen

Green Energy Company zoekt zonnepaneelinstallateurs.
Fulltime • Nederland
AliusEnergy zoekt:

Technisch binnendienst medewerker

AliusEnergy zoekt een parttime technisch binnendienst medewerker.
Fulltime • Eersel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!