Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Veertien procent woningbezitters wil in 2015 zonnepanelen installeren

Veertien procent woningbezitters wil in 2015 zonnepanelen installeren


In 2015 wil veertien procent van de woningbezitters in Nederland zonnepanelen installeren. Marktonderzoeker GfK trekt deze conclusie in een voor Milieu Centraal uitgevoerd onderzoek. In de resultaten valt op dat woningeigenaren (veertien procent) meer bereid zijn zonnepanelen te installeren dan huurders (vier procent).

Aanschafprijs, verwachte besparingen, subsidiemogelijkheid en kwaliteit zijn onderwerpen die de afnemers belangrijk vinden. Consumenten hebben volgens de onderzoekers namelijk een slecht beeld van de aanschafkosten. Veertig procent schat de kosten te hoog in, veertig procent te laag.

Het onderzoek van GfK is uitgevoerd in het kader van een innovatieproject dat aansluit op het Nationaal Actieplan Zonnestroom, te weten 'Portaal Zonnestroom'. In dit laatstgenoemde topsectorenproject - geleid door DNV GL (het voormalige KEMA) werken diverse partijen aan betere informatievoorziening over zonnepanelen. De nieuwe website Portaal Zonnepanelen is daar onderdeel van. Naast DNV GL en Milieu Centraal participeren Universiteit Utrecht, Stichting Monitoring Zonnestroom, Liander, Solar Insurance & Finance, Qing, Sun Projects, Woonbond en Aedes in het project.
Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Hoofd financiële administratie

Zon & Zo zoekt een hoofd financiële administratie.
Fulltime • Alblasserdam
Slim Opgewekt zoekt:

Junior Projectleider

Slim Opgewekt zoekt een Junior Projectleider
Fulltime • Arnhem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!