Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
EXCLUSIEF: Exasun neemt Rijswijkse panelenfabriek van 15 megawatt in gebruik, zonnepaneel gelanceerd op Solar Solutions

EXCLUSIEF: Exasun neemt Rijswijkse panelenfabriek van 15 megawatt in gebruik, zonnepaneel gelanceerd op Solar Solutions

Exasun toont op Solar Solutions haar zwarte glas-glaszonnepaneel met achterzijdecontactcellen. Het paneel wordt geproduceerd in Rijswijk op een productielijn van 15 megawatt.

EXASUN, een spin-off van LineSolar waar Solar Magazine afgelopen december nog over schreef, heeft haar geavanceerde productielijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met leveranciers, kennisinstellingen en Nederlandse machinebouwers. De productielijn heeft een capaciteit van 15 megawatt, maar wordt in fases uitgebreid naar 150 megawatt waarbij het bedrijf ook zal verhuizen naar een nieuwe locatie.

Het zwarte zonnepaneel dat te zien is op Solar Solutions is voorzien van achterzijdecontactcellen. Deze zogenaamde metal wrap through (MWT) technologie is van origine een uitvinding van Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN). Naast het Black Glass paneel (bestaande uit 60 zonnecellen en 1 bij 1,6 meter groot) kan het bedrijf naar eigen zeggen ook modules met speciale afmetingen produceren voor off-grid en BIPV-toepassingen. Exasun meldt verder dankzij haar intensieve R&D-programma - het bedrijf participeert onder meer in innovatieprojecten die vallen onder de TKI Solar Energy - in de komende 12 maanden verschillende nieuwe producten te lanceren.

 

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Projectmanager Heerhugowaard

Zonmaat zoekt een Projectmanager Heerhugowaard
Fulltime • Heerhugowaard
Zonnepanelen op het dak zoekt:

Verkoper Zonnepanelen

Zonnepanelen op het dak zoekt een Verkoper Zonnepanelen.
Fulltime • Barneveld
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!