logo
wvhj2023
hero-image
9 juli 2014

FOM honoreert twee projecten binnen Joint Solar Programme

Stichting FOM heeft twee projecten gehonoreerd binnen het Joint Solar Programme, dat als doel heeft het rendement van zonnecellen drastisch te verhogen en de kosten van zonnestroom te verlagen. Professor Richard van de Sanden (DIFFER) gaat een...

Stichting FOM heeft twee projecten gehonoreerd binnen het Joint Solar Programme, dat als doel heeft het rendement van zonnecellen drastisch te verhogen en de kosten van zonnestroom te verlagen. Professor Richard van de Sanden (DIFFER) gaat een project leiden om de opslagcapaciteit van lithium-ion batterijen te verbeteren met behulp van silicium nanokristallen. Projectleider Wilfried van Sark (Universiteit Utrecht) wil het rendement verhogen van luminescente zonneconcentratoren, een mogelijk goedkoop alternatief voor traditionele zonnepanelen. Het totale budget van de twee projecten is 178.000 euro, waarvan FOM honderdduizend euro bijdraagt en de rest afkomstig is van de industriële partners Roth & Rau B.V. en AdTech.

De nieuwe projecten brengen eerdere resultaten van het Joint Solar Programme dichter tot een toepassing. FOM financiert de projecten met de zogenaamde TKI-toeslag die haar is toegekend door het Topconsortium voor Kennis en Innovatie van de Topsector High Tech Systemen en Materialen.
Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten