Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Agreco bouwt grootste singleroofproject (9,5 megawattpiek) van Nederland
(foto: Agreco)

Agreco bouwt grootste singleroofproject (9,5 megawattpiek) van Nederland

Agreco meldt het grootste singleroof pv-project van Nederland te gaan bouwen. Het zonnepanelensysteem moet verrijzen in de Noordoostpolder bij Groenvries BV (De Groene Koel- en Vrieshuis).

Agreco heeft met zijn gelieerde bedrijf OneSolar in de SDE+ najaarsronde van het afgelopen kalenderjaar 60 beschikkingen weten binnen te halen. Het grootste project hiervan moet dus gebouwd worden bij De Groenvries BV in Rutten in de gemeente Noordoostpolder. Daar plaatste het bedrijf eerder al een systeem van 3,16 megawattpiek dat nu uitgebreid wordt en zo een pv-systeem van 9,5 megawattpiek gaat vormen.

Het dak van de locatie is ruim 80.000 vierkante groot. De aanvang van de uitbreiding start in juni en zal in augustus dit jaar operationeel zijn. Groenvries heeft gekozen voor dakverhuur middels het ontzorgingsconcept van Agreco om naast haar energieneutrale doelstellingen de ruimte voor haar groeidoelstellingen te behouden. De geïnstalleerde 9,5 megawattpiek zal jaarlijks ruim 8 megawatt opwekken, gelijk aan het energieverbruik van zo’n 2.300 huishoudens. Monitoring, verzekering en service zijn door Agreco volledig verzorgd, waarmee klanten worden ontzorgd.

‘This is power en met dit systeem realiseren we het grootste singleroofsysteem van Nederland. Tot nu toe’, laat Maurice Schoenmakers, directeur van Agreco en OneSolar, weten. ‘Er zitten alweer grotere projecten in onze pipeline.’

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

Field Service Engineer buitendienst

SolarEdge zoekt een Field Service Engineer buitendienst
Fulltime • Vianen
Solar Tester zoekt:

Technisch commercieel medewerker

Solar Tester zoekt een technisch commercieel medewerker
Solar Tester • Schinnen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!