Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zuid-Korea schakelt hulp WTO in voor Amerikaanse importheffingen op zonnepanelen

Zuid-Korea schakelt hulp WTO in voor Amerikaanse importheffingen op zonnepanelen

Zuid-Korea meldt bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) definitief het geschil met de Verenigde Staten aanhangig gemaakt te hebben voor het opleggen van importheffingen aan wasmachines en zonnepanelen.

Zuid-Korea meldde eind januari al naar aanleiding van Trumps aankondiging om voor buitenlandse zonnecellen en zonnepanelen een importheffing te gaan invoeren voor een periode van 4 jaar - met heffingen van 30 procent in het eerste jaar - te overwegen een klacht in te dienen bij wereldhandelsorganisatie WTO. 

Volgens Zuid-Korea is de maatregel van Trump in strijd met de handelsovereenkomst die de meer dan 160 landen van de WTO onderling hebben gesloten.

Het ministerie van Handel, Industrie en Energie van Zuid-Korea heeft in een verklaring laten weten dat het zijn verzoek om een bilateraal overleg te organiseren, heeft ingediend bij de WTO om zo een geschillenbeslechtingsproces te starten. De stap is een reeks maatregelen die de Zuid-Koreaanse regering had genomen nadat de Amerikaanse president Donald Trump in februari een hevig tarief op geïmporteerde wasmachines en zonnepanelen sloeg om Amerikaanse fabrikanten te beschermen. Het ministerie van Korea heeft bovendien gesteld dat het zal reageren op oneerlijke invoerbeperkingen die door de belangrijkste handelspartners van het land tegen Zuid-Koreaanse bedrijven worden genomen. Daarbij zal het land niet schuwen om ook zelf importheffingen op Amerikaanse producten in te voeren.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2019

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt maakt zich op voor lineaire groei Nederland maakt zich op voor het solar decennium NATIONAAL...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Leerling Monteur

Zonneplan zoekt een Leerling Monteur
Fulltime • Nederland
Libra Energy zoekt:

Sales Support Medewerker

Libra Energy zoekt een Sales Support Medewerker
Fulltime • Uitgeest
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!