Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
The Sun Factory en Mastervolt leveren twintig autonome woningen op in Fries vakantiepark

The Sun Factory en Mastervolt leveren twintig autonome woningen op in Fries vakantiepark

In het Nationaal Park “De Alde Feanen” te Earnewâld in Friesland zijn twintig autonome woningen zonder netaansluiting in gebruik genomen. De bewoners van de vakantiewoningen zullen hun eigen energie opwekken en opslaan, zonder enige tussenkomst van een energiemaatschappij. Voorheen werden deze huizen van stroom voorzien door middel van generatoren met als nadeel lawaai en CO2-uitstoot. Nu staat er een geheel ‘groene’ installatie met zonnepanelen en optioneel een windmolen. De opgewekte energie wordt opgeslagen in een lithium-ion-batterijen, geleverd en geïnstalleerd door Mastervolt en The Sun Factory.

De techniek van het 'Residential Storage Systeem' is afkomstig van Mastervolt. Het Amsterdamse bedrijf ontwikkelt en produceert al meer dan twintig jaar technologieën voor onafhankelijke stroomopwekking en stroomopslag. The Sun Factory realiseert op haar beurt projecten, zoals op het vakantiepark, waarbij zon, wind en opslag zijn gekoppeld aan besturing en monitoring op afstand.
Nu in Solar Magazine

Juni 2018

Eerste zonnepanelen rollen in oktober 2018 uit fabriek Energyra: ‘Kleine maar vergaand geautomatiseerde zonnepanelenfabriek heeft in Europa de toekomst’ Kansen voor Nederlandse machinebouwers, maar concurrentie groot:...
Vacatures
SegenSolar zoekt:

Accountmanager (m/v) int. met focus op de Benelux

SegenSolar zoekt een Accountmanager (m/v) int. met focus op de Benelux
Fulltime • Nederland
ECONNETIC zoekt:

Consultant Hernieuwbare Energie

ECONNETIC zoekt een Consultant Hernieuwbare Energie
Fulltime • Driebergen-Rijsenburg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!