Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonnepanelenfabrikant SolarWorld hervat leveringen
(foto: SolarWorld)

Zonnepanelenfabrikant SolarWorld hervat leveringen

SolarWorld Industries GmbH (SolarWorld) heeft de productie van zonnepanelen hervat op de 2 Duitse productielocaties. Vanaf komende week vinden de eerste leveringen van zonnepanelen weer plaats.

Het herstarten van de productie volgt op het feit dat SolarWorld voor de tweede keer in een periode van een jaar een insolventieprocedure is gestart. Frank Asbeck, oorspronkelijk oprichter en de ondernemer achter de doorstart, vroeg eind maart namelijk het faillissement aan.

Tijdens de bijbehorende insolventieprocedure heeft de curator de mogelijkheid om te zoeken naar een investeerder voor een doorstart. Als onderdeel hiervan is de productie nu herstart. Het bedrijf meldt dat er al diverse orders zijn, waaronder een order van 14.000 zonnepanelen vanuit Koeweit. De eerste 6.000 zonnepanelen zijn verder al uitgeleverd.

Curator Christoph Niering hierover: ‘Het was voor ons belangrijk om de productie zo snel mogelijk te herstarten in Arnstadt en Freiburg. Dit demonstreert opnieuw hoe efficiënt de productieprocessen van SolarWorld zijn ingericht.’ Volgens de curator is het aantal geïnteresseerden dat zich gemeld heeft voor een doorstart al veel belovend.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Werkvoorbereider / Planner

Zonneplan zoekt een Werkvoorbereider / Planner
Fulltime • Zwolle
Zonneplan zoekt:

Backend PHP Developer

Zonneplan zoekt een Backend PHP Developer
Fulltime • Zwolle
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!