Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonnepanelenfabrikant SolarWorld hervat leveringen
(foto: SolarWorld)

Zonnepanelenfabrikant SolarWorld hervat leveringen

SolarWorld Industries GmbH (SolarWorld) heeft de productie van zonnepanelen hervat op de 2 Duitse productielocaties. Vanaf komende week vinden de eerste leveringen van zonnepanelen weer plaats.

Het herstarten van de productie volgt op het feit dat SolarWorld voor de tweede keer in een periode van een jaar een insolventieprocedure is gestart. Frank Asbeck, oorspronkelijk oprichter en de ondernemer achter de doorstart, vroeg eind maart namelijk het faillissement aan.

Tijdens de bijbehorende insolventieprocedure heeft de curator de mogelijkheid om te zoeken naar een investeerder voor een doorstart. Als onderdeel hiervan is de productie nu herstart. Het bedrijf meldt dat er al diverse orders zijn, waaronder een order van 14.000 zonnepanelen vanuit Koeweit. De eerste 6.000 zonnepanelen zijn verder al uitgeleverd.

Curator Christoph Niering hierover: ‘Het was voor ons belangrijk om de productie zo snel mogelijk te herstarten in Arnstadt en Freiburg. Dit demonstreert opnieuw hoe efficiënt de productieprocessen van SolarWorld zijn ingericht.’ Volgens de curator is het aantal geïnteresseerden dat zich gemeld heeft voor een doorstart al veel belovend.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
ProfiNRG zoekt:

Assistent Onderhouds-/Service monteur PV-systemen

ProfiNRG zoekt een Assistent Onderhouds-/Service monteur PV-systemen (zonnepaneel installaties)
Fulltime • Utrecht
Wocozon zoekt:

Projectmanager hoogbouw

Wocozon zoekt een groene ‘Project Manager Hoogbouw’
36-40 uur per week • De Meern
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!