Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Saoedi-Arabië en SoftBank bouwen grootste solar project ter wereld: 200 gigawattpiek aan zonnepanelen
(foto: Bloomberg)

Saoedi-Arabië en SoftBank bouwen grootste solar project ter wereld: 200 gigawattpiek aan zonnepanelen

Door een investering van 200 miljard dollar en de installatie van 200 gigawattpiek aan zonnepanelen realiseert Saoedi-Arabië samen met het Japanse SoftBank het grootste solar project ter wereld.

Door het projecten worden er maar liefst 100.000 banen gecreëerd in het land in het Midden-Oosten. SoftBank-oprichter heeft het project samen met kroonprins Mohammed Bin Salman in het Amerikaanse New York gepresenteerd. De troonopvolger van ’s werelds grootste exporteur van ruwe olie probeert de economie te diversifiëren en de afhankelijkheid van olie af te bouwen.

Onder leiding van Bin Salman maakte het land vorig jaar al bekend 10 procent van zijn energie in 2023 uit hernieuwbare energie te willen halen. Hiertoe werd afgelopen oktober al een tender gestart voor een zonnepark van 300 megawattpiek.

‘Dit nieuwe project is een enorme stap in de menselijke geschiedenis’, stelt de prins. ‘Het is gewaagd, riskant en we hopen dat het ons lukt.’ Volgens de prins gaat het project – waartoe het land zelf de stroom wil opwekken, maar ook de zonnepanelen en de productieapparatuur die nodig is om deze te maken wil produceren – 100.000 banen opleveren.

Volgens Bloomberg zorgt het zonne-energieproject voor een verdrievoudiging van de huidige capaciteit van het land om stroom op te wekken. Van het huidige vermogen van 77 gigawatt wordt tweederde gemaakt op basis van aardgas. Er zijn tot op heden slechts enkele kleinschalige zonneparken.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Servicespecialist zonnepanelen

Onze klanten willen niet alleen een goede installatie, maar ook goede service zodat ze nog vele jaren kunnen genieten van hun duurzame investering. Wij zoeken iemand om ons team te versterken bij de online monitoring van de installaties, het maken van...
Fulltime (40 uur) - Van Hennaertweg 13, 2952 CA Alblasserdam
NovaVolt B.V. zoekt:

Electricien

Elektricien niveau 3 (eerste monteur elektrotechniek) Regio: Oost Nederland Over NovaVolt Groene energie is de toekomst en hier zou iedereen gebruik van moeten maken. NovaVolt draagt bij aan een groener Nederland door de daken van onze...
Fulltime (40 uur) - Doetinchem, 7008AL61
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!