Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Saoedi-Arabië en SoftBank bouwen grootste solar project ter wereld: 200 gigawattpiek aan zonnepanelen
(foto: Bloomberg)

Saoedi-Arabië en SoftBank bouwen grootste solar project ter wereld: 200 gigawattpiek aan zonnepanelen

Door een investering van 200 miljard dollar en de installatie van 200 gigawattpiek aan zonnepanelen realiseert Saoedi-Arabië samen met het Japanse SoftBank het grootste solar project ter wereld.

Door het projecten worden er maar liefst 100.000 banen gecreëerd in het land in het Midden-Oosten. SoftBank-oprichter heeft het project samen met kroonprins Mohammed Bin Salman in het Amerikaanse New York gepresenteerd. De troonopvolger van ’s werelds grootste exporteur van ruwe olie probeert de economie te diversifiëren en de afhankelijkheid van olie af te bouwen.

Onder leiding van Bin Salman maakte het land vorig jaar al bekend 10 procent van zijn energie in 2023 uit hernieuwbare energie te willen halen. Hiertoe werd afgelopen oktober al een tender gestart voor een zonnepark van 300 megawattpiek.

‘Dit nieuwe project is een enorme stap in de menselijke geschiedenis’, stelt de prins. ‘Het is gewaagd, riskant en we hopen dat het ons lukt.’ Volgens de prins gaat het project – waartoe het land zelf de stroom wil opwekken, maar ook de zonnepanelen en de productieapparatuur die nodig is om deze te maken wil produceren – 100.000 banen opleveren.

Volgens Bloomberg zorgt het zonne-energieproject voor een verdrievoudiging van de huidige capaciteit van het land om stroom op te wekken. Van het huidige vermogen van 77 gigawatt wordt tweederde gemaakt op basis van aardgas. Er zijn tot op heden slechts enkele kleinschalige zonneparken.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

Field Service Engineer buitendienst

SolarEdge zoekt een Field Service Engineer buitendienst
Fulltime • Regio Eindhoven
ProfiNRG zoekt:

Technisch verkoper buitendienst

ProfiNRG zoekt een technisch verkoper buitendienst
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!