Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Saoedi-Arabië investeert in 30 grootschalige zonne- en windparken
(foto: Wikimedia)

Saoedi-Arabië investeert in 30 grootschalige zonne- en windparken

In de komende 6 jaar wil Saoedi-Arabië 10 procent van zijn energie uit hernieuwbare bronnen halen. Om die reden gaat het land 30 grootschalige zonne- en windparken ontwikkelen.

In het hernieuwbare energieprogramma waar de projecten onderdeel van zijn wordt door de overheid 30 tot 50 miljard dollar geïnvesteerd. Het land wil in 2023 of 9,5 gigawattpiek hernieuwbaar energievermogen beschikken. Het eerste project is een zonnepark van 300 megawattpiek in Riyad waarvoor inmiddels een tender geopend is. Het zonnepark moet binnen nu en anderhalf jaar operationeel zijn.

Saoedi-Arabië heeft in totaal 27 bedrijven op de lijst van ondernemingen vermeld die in aanmerking komen om de pv-projecten te bouwen. Nog eens 24 bedrijven komen in aanmerking voor het realiseren van de windparken. Onder hen is onder meer het Franse EDF.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Huurdezon zoekt:

Medewerker Sales

Huurdezon zoekt een Medewerker Sales
Fulltime • Amsterdam
Esdec zoekt:

Technical Product Trainer

Esdec zoekt een Technical Product Trainer (fulltime)
Fulltime • Deventer
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!