Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solarfields levert 34.368 zonnepanelen Avri Solar op
(foto: Solarfields)

Solarfields levert 34.368 zonnepanelen Avri Solar op

Zonnepark Avri Solar in Geldermalsen, gebouwd door het consortium Solarfields/ib vogt en bestaande uit 34.368 zonnepanelen, is operationeel.

Het aan de snelweg gelegen project is volgens de betrokkenen het grootste gerealiseerde zonnepark in de provincie Gelderland. Ondanks dat destijds nog niet alle 34.368 zonnepanelen waren geplaatst, werd door het zonnepark bij de oude afvalberg bij Avri in Geldermalsen de eerste zonnestroom al in februari geproduceerd. In de nazomer van 2017 ging de bouw van het zonnepark van start.

Het zonnepark beslaat een oppervlakte van 12 hectare, en is dus 18 voetbalvelden groot. In totaal zijn er 34.368 panelen geplaatst die samen een vermogen van 9,3 megawattpiek tellen.  Om aan de eisen te voldoen is er bij de constructie gebruikgemaakt van betonnen blokken zodat de panelen minder diep de grond in hoeven en zijn verstelbare panelen toegepast zodat er ook na eventuele verzakking optimaal vermogen geleverd wordt. 

 ‘Een vuilstortlocatie is een perfecte maar uitdagende locatie voor een zonnepark’, geeft Henk Groenewold, projectmanager van dit project, aan. ‘Het vraagt in de realisatie en voorbereiding meer aandacht dan bij een reguliere locatie. De onder de grond liggende folie moet bijvoorbeeld intact blijven, dus voornamelijk voor de diepte van de constructie waren er restricties. Dit is niet erg, het motiveert ons juist om out-of-the-box te denken in oplossingen. Het park is een paradepaardje voor zonneparken boven vuilstortlocaties in Nederland. Van onbruikbaar stuk grond naar duurzame energie!’

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Head of Product Management

Fulltime (40 uur) - Weesp
kWh People zoekt:

Energie Consultant

32-40 uur - Overijssel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!