Solar Magazine - Solarfields start aanleg zonnepark Geldermalsen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solarfields start aanleg zonnepark Geldermalsen
(foto: Solarfields)

Solarfields start aanleg zonnepark Geldermalsen

Solarfields is samen met ib vogt in Geldermalsen begonnen met de aanleg van een zonnepark van 34.000 zonnepanelen. Het zonnepark wordt gerealiseerd op de voormalige vuilstort van Avri in de gemeente.

Inmiddels zijn de eerste palen geslagen waarop de onderconstructie bevestigd zal worden. De zonnepanelen komen op het talud en bovenop de afvalberg langs de A15 te liggen. Het realiseren van een zonnepark op een voormalige vuilstort vraagt in de realisatie volgens Solarfields wel om meer aandacht dan reguliere grondgebonden zonneparken. Doordat de folie intact moet blijven zijn er restricties met betrekking tot de diepte dat de grond mag worden geroerd. Solarfields en ib vogt kiezen er daarom voor om op locatie de betonnen ballast blokken te storten.

Eerder werd al bekend dat Topfonds Gelderland en Triodos Bank het zonnepark van Avri Solar op de oude afvalberg langs de A15 in Geldermalsen financieren.

‘Volgens de laatste stand van zaken worden de zonnepanelen eind 2017 geleverd’, duidt Solarfields. ‘De levering loopt vertraging op door een enorm tekort aan zonnepanelen op de Europese markt. Omdat de onderconstructie er op het moment van levering al ligt, kost het plaatsen van de zonnepanelen naar verwachting slechts enkele weken.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectleider Solar

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!