Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Ook provincie geeft groen licht voor zonnepark Nyrstar van 170.000 zonnepanelen
(foto: Nyrstar)

Ook provincie geeft groen licht voor zonnepark Nyrstar van 170.000 zonnepanelen

De provincie Brabant en Nyrstar in Budel hebben een akkoord gesloten en daarmee staan alle seinen op groen voor de bouw van een zonnepark van 170.000 zonnepanelen op het terrein van de zinkfabrikant.

Het zonnepark komt te liggen op de gesloten bekkens waar restproducten van het bedrijf opgeslagen zijn. Met het akkoord verzekert de provincie dat de ontwikkeling van het zonnepark goed samengaat met de nazorg en het onderhoud van het gesloten gebied.

Nyrstar maakte vorig jaar al bekend samen met ontwikkelaar Solarcentury het zonnepark van 60 hectare. Het zonnepark wordt nog dit jaar gebouwd en vergt een investering van ongeveer 36 miljoen euro. Het zonnepark gaat jaarlijks 48 miljoen kilowattuur zonnestroom opleveren. Dit komt overeen met het energiegebruik van 16.000 huishoudens. Het zonnepark behoort tot de top 10 van SDE+-projecten uit ronde 1-2017.

Nu in Solar Magazine

Maart 2018

Maasvlakte verwelkomt grootste zonnepanelentestlab van Europa: ‘Helft van zonnepanelenimport haven Rotterdam op kwaliteit controleren’ Miljoenensubsidies voor solar innovaties: zonnecel als autolak, pv-vlotten van schuimrubber en...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Projectmedewerker duurzame energie

Libra Energy zoekt een projectmedewerker duurzame energie.
Fulltime • Uitgeest
Zelfstroom zoekt:

Web- / Mobile Developer

Zelfstroom zoekt een Web- / Mobile Developer.
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!