Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
6.380 zonnepanelen en 4 BREEAM-sterren voor nieuw distributiecentrum Albert Heijn
(foto: Ahold)

6.380 zonnepanelen en 4 BREEAM-sterren voor nieuw distributiecentrum Albert Heijn

Het nieuwe, gemechaniseerde distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam heeft het 4-sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat (Excellent) gekregen en 6.380 zonnepanleen in gebruik genomen.

Het BREEAM-NL certificaat is een internationaal erkend keurmerk dat gebouwen beoordeelt op diverse duurzaamheidscategorieën en alleen bovenwettelijke prestaties beloont. Het DC krijgt het certificaat omdat het gebouw op diverse duurzaamheidsonderwerpen een hoge score heeft behaald. Het meest zichtbaar zijn de 6.380 zonnepanelen op het dak. De zonnepanelen zijn gelegd met SDE+-subsidie uit de tweede ronde van 2016. Een ander voorbeeld is dat het restmateriaal van de sloop van het oude gebouw is gebruikt voor het nieuwe gebouw.

Het nieuwe, gemechaniseerde distributiecentrum wordt gerealiseerd op het terrein van het bestaande distributiecentrum in Zaandam. In het nieuwe DC Zaandam wordt vrijwel het complete assortiment houdbare producten vanaf ontvangst tot laden gemechaniseerd. Daardoor kunnen straks meer producten in dezelfde ruimte worden verwerkt en worden transportbewegingen naar winkels beperkt, omdat producten efficiënter gestapeld worden. Bijkomend voordeel voor de winkels is dat de producten daarbij volgens de indeling van de winkel worden gestapeld; hierdoor kunnen winkelmedewerkers gemakkelijker de schappen vullen. Ook voor medewerkers in het DC zelf verbetert de kwaliteit van het werk omdat machines het zware, handmatige, werk overnemen.

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
kWh People zoekt:

Junior Project Manager

kWh People zoekt voor een van zijn opdrachtgevers een Junior Project Manager
32-40 uur • Amsterdam
Zelfstroom zoekt:

Senior Administrateur

Zelfstroom zoekt een Senior Administrateur
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!