Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Meetfase drijvende zonnepanelen op Slufter gestart
(foto: SEAC)

Meetfase drijvende zonnepanelen op Slufter gestart

Binnen het innovatieproject met drijvende zonnepanelen op de Slufter in de Maasvlakte is de meetfase aangebroken. Op de Slufter krijgen de zonnepanelen te maken met golven boven de 1 meter.

Afgelopen september werd de laatste van 4 series drijvende zonnepanelen geïnstalleerd in de Slufter, het depot voor baggerspecie op de Maasvlakte. Er zijn 4 bouwers van drijvende pv-systemen via het Nationaal Consortium Zon op Water. De proef moet aantonen dat de ontwikkeling van drijvende zonnesystemen technisch en economisch haalbaar zijn op wateren met ruige condities.

Tijdens de meetfase wordt gekeken hoe effectief het systeem is bij de grote golfslag en hoeveel zonne-energie wordt gemeten. De test loopt tot de zomer, de resultaten worden eind 2018 bekendgemaakt.

Het Nationaal Consortium Zon op Water, dat bestaat uit 33 partijen (red. overheden, kennisinstellingen en bedrijven), voert de test uit als onderdeel van het doel om 2 gigawattpiek drijvende zonneparken te realiseren in Nederland tussen nu en 2023. Daarmee kunnen 300.000 aardgasloze huizen van energie worden voorzien.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2019

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt maakt zich op voor lineaire groei Nederland maakt zich op voor het solar decennium NATIONAAL...
Vacatures
ECONNETIC zoekt:

Consultant Hernieuwbare Energie

ECONNETIC zoekt een Consultant Hernieuwbare Energie
Fulltime • Driebergen-Rijsenburg
SAJ Electric zoekt:

Sales Engineer

SAJ Electric is looking for a Sales Engineer.
Fulltime • Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!