logo
wvhj2023
(foto: ECONNETIC)
(foto: ECONNETIC)
26 januari 2018

Veel animo voor ‘Zon op Bedrijfsdaken’ Sliedrecht, potentie van 90.000 zonnepanelen

Energieadviesbureau ECONNETIC meldt dat er in de gemeente Sliedrecht veel animo is voor het Zon op Bedrijfsdaken-project dat in de gemeente uitgevoerd wordt. Er is een potentie van 90.000 zonnepanelen.

De gemeente Sliedrecht heeft de ambitie om energieneutraal te zijn in 2050 en voor de gebouwde omgeving zelfs in 2035. Eind vorig jaar meldde ECONNETIC via de Zon op Bedrijfsdaken-projecten in verschillende gemeente voor 80 megawattpiek aan zonnepanelen te hebben aangevraagd.

De startbijeenkomst in Sliedrecht op 17 januari trok ruim 40 ondernemers. Met ‘Zon op Bedrijfsdaken’ – in Sliedrecht een initiatief van de gemeente, de Vereniging Sliedrechtse Ondernemingen (VSO) en ECONNETIC – kunnen verschillende bedrijfsdaken worden gebundeld tot een grootschalig project. Hierdoor gaan de inkoopkosten omlaag, komt het project in aanmerking voor goedkopere projectfinanciering en worden de ondernemers ontzorgd. Deelnemers kunnen kiezen uit twee varianten: alleen hun dak beschikbaar stellen zonder zelf een investering te doen, of wél investeren en daarmee een interessant rendement behalen. In beide gevallen wekken de zonnepanelen duurzame zonnestroom voor eigen gebruik op. 

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten