Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Veel animo voor ‘Zon op Bedrijfsdaken’ Sliedrecht, potentie van 90.000 zonnepanelen
(foto: ECONNETIC)

Veel animo voor ‘Zon op Bedrijfsdaken’ Sliedrecht, potentie van 90.000 zonnepanelen

Energieadviesbureau ECONNETIC meldt dat er in de gemeente Sliedrecht veel animo is voor het Zon op Bedrijfsdaken-project dat in de gemeente uitgevoerd wordt. Er is een potentie van 90.000 zonnepanelen.

De gemeente Sliedrecht heeft de ambitie om energieneutraal te zijn in 2050 en voor de gebouwde omgeving zelfs in 2035. Eind vorig jaar meldde ECONNETIC via de Zon op Bedrijfsdaken-projecten in verschillende gemeente voor 80 megawattpiek aan zonnepanelen te hebben aangevraagd.

De startbijeenkomst in Sliedrecht op 17 januari trok ruim 40 ondernemers. Met ‘Zon op Bedrijfsdaken’ – in Sliedrecht een initiatief van de gemeente, de Vereniging Sliedrechtse Ondernemingen (VSO) en ECONNETIC – kunnen verschillende bedrijfsdaken worden gebundeld tot een grootschalig project. Hierdoor gaan de inkoopkosten omlaag, komt het project in aanmerking voor goedkopere projectfinanciering en worden de ondernemers ontzorgd. Deelnemers kunnen kiezen uit twee varianten: alleen hun dak beschikbaar stellen zonder zelf een investering te doen, of wél investeren en daarmee een interessant rendement behalen. In beide gevallen wekken de zonnepanelen duurzame zonnestroom voor eigen gebruik op. 

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
KiesZon BV zoekt:

Functioneel Applicatiebeheerder

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Boss Energy Consulting zoekt:

Business Development Manager

32-40 uur - The Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!