Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Volvo wil fabriek in Gent uitrusten met 60.000 zonnepanelen
(foto: Youtube)

Volvo wil fabriek in Gent uitrusten met 60.000 zonnepanelen

Autofabrikant Volvo wil op zijn fabriek in Gent 60.000 zonnepanelen gaan plaatsen. Dat heeft het bedrijf volgens persagentschap Belga aangekondigd tijdens een bezoek van energieminister Bart Tommelein.

De zonnepanelen zouden jaarlijks 12 gigawattuur aan stroom moeten gaan opwekken. 'Een belangrijk project om de Vlaamse energiedoelstellingen te halen', stelt Tommelein. Volvo zou momenteel meerdere scenario's onderzoeken en uitvraag bij diverse bedrijven hebben gedaan. 

De Vlaamse overheid komt volgens Tommelein via groenestroomcertificaten met financiële steun over de brug. 'Dat is nodig om die grote projecten rendabel te maken. Gezinnen met zonnepanelen hebben een terugdraaiende teller, grote bedrijven niet. Dat moet op een andere manier – in functie van het rendement – bekeken worden.'

In Gent produceert Volvo jaarlijks 270.000 auto's met in totaal 5.500 medewerkers. Dit leidt tot een omzet van ruim 5 miljard euro. In België behoort Volvo hierdoor tot de 3 grootste werkgevers van het land.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Rooftop Energy zoekt:

(jr.) Asset Manager

Rooftop Energy zoekt een (jr.) Asset Manager
32-40 uur per week • Rotterdam
Ecotecworld zoekt:

Technisch Commercieel medewerker binnendienst

Ecotecworld zoekt een Technisch Commercieel medewerker binnendienst
Fulltime • Coevorden
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!