Solar Magazine - TNS NIPO: 4 op 10 huiseigenaren verwacht te investeren in zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
TNS NIPO: 4 op 10 huiseigenaren verwacht te investeren in zonnepanelen
(foto: Rijksoverheid)

TNS NIPO: 4 op 10 huiseigenaren verwacht te investeren in zonnepanelen

4 van de 10 Nederlandse huiseigenaren verwacht in de toekomst te investeren in zonnepanelen. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Kantar Public (red.het voormalige TNS NIPO) in opdracht van de Rijksoverheid.

Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van de campagne ‘Energiebesparen doe je nu’ die Deze week gestart is. Deze campagne van de overheid richt zich op particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren en is ten opzichte van de eerdere editie verbreed naar zonnewarmte.

De ‘Flitspeiling’ die Kantar Public heeft uitgevoerd onder 1.229 personen laat zien dat dubbel glas onder 60 procent van de ondervraagden de meest bekende energiebesparende maatregel is. Zonnepanelen komen op de tweede plaats met 27 procent. De verwarming lager zetten (25 procent) is op dit moment de meest gebruikte energiebesparende maatregel, gevolgd door isolatie (22 procent) en led-verlichting (19 procent).

Opvallend is dat het percentage respondenten – 13 procent – dat zijn huis over 10 jaar verwacht te verwarmen met een zonneboiler. Daarmee ligt dit percentage bijna evenhoog als bij een warmtepomp (14 procent). Meer dan de helft van de huiseigenaren kent de warmtepomp, maar slechts iets meer dan een tiende weet precies wat het is. Voor een zonneboilers geldt dat 32 procent van de mannen precies weet wat het is en 19 procent van de vrouwen dit exact weet. 6 procent van de mensen die bekende is met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) verawcht in de komende 12 maanden zeker dan wel waarschijnlijk gebruik te gaan maken van de subsidie.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
Janszon BV zoekt:

Service Technicus PV systemen in Amsterdam

32-40 uur - Amsterdam
Wattkraft Benelux zoekt:

Management Assistent

<24 uur - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!