Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
TNS NIPO: 4 op 10 huiseigenaren verwacht te investeren in zonnepanelen
(foto: Rijksoverheid)

TNS NIPO: 4 op 10 huiseigenaren verwacht te investeren in zonnepanelen

4 van de 10 Nederlandse huiseigenaren verwacht in de toekomst te investeren in zonnepanelen. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Kantar Public (red.het voormalige TNS NIPO) in opdracht van de Rijksoverheid.

Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van de campagne ‘Energiebesparen doe je nu’ die Deze week gestart is. Deze campagne van de overheid richt zich op particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren en is ten opzichte van de eerdere editie verbreed naar zonnewarmte.

De ‘Flitspeiling’ die Kantar Public heeft uitgevoerd onder 1.229 personen laat zien dat dubbel glas onder 60 procent van de ondervraagden de meest bekende energiebesparende maatregel is. Zonnepanelen komen op de tweede plaats met 27 procent. De verwarming lager zetten (25 procent) is op dit moment de meest gebruikte energiebesparende maatregel, gevolgd door isolatie (22 procent) en led-verlichting (19 procent).

Opvallend is dat het percentage respondenten – 13 procent – dat zijn huis over 10 jaar verwacht te verwarmen met een zonneboiler. Daarmee ligt dit percentage bijna evenhoog als bij een warmtepomp (14 procent). Meer dan de helft van de huiseigenaren kent de warmtepomp, maar slechts iets meer dan een tiende weet precies wat het is. Voor een zonneboilers geldt dat 32 procent van de mannen precies weet wat het is en 19 procent van de vrouwen dit exact weet. 6 procent van de mensen die bekende is met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) verawcht in de komende 12 maanden zeker dan wel waarschijnlijk gebruik te gaan maken van de subsidie.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Solention BV zoekt:

Sales consultant zonne-energie

Fulltime (40 uur) - Ede
kWh People zoekt:

Projectmanager Solar

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!