Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Minister Tommelein maakt overheidssteun zonnepark Lommel (100 megwattpiek) bekend
(foto: Tommelein)

Minister Tommelein maakt overheidssteun zonnepark Lommel (100 megwattpiek) bekend

Bart Tommelein, de Vlaamse minister van Energie, heeft in een ministerieel besluit de weg geplaveid voor het toekennen van subsidie aan het zonnepark van 100 megawattpiek in Lommel.

Tommelein heeft de zogenaamde voorlopige bandingfactor van 0,8 vastgelegd voor het Kristal Solar Park. Deze bandingfactor is noodzakelijk voor de berekening van de Vlaamse overheidssteun die met de huidige bandingfactor zou uitkomen op 74 euro per megawattuur gedurende een periode van 15 jaar. De bouwaanvraag werd door de initiatiefnemers, de Limburgse Investeringsmaatschappij en Stad Lommel, een maand geleden ingediend. Afgelopen oktober werd bovendien al een belangrijke samenwerkingsovereenkomst voor het zonnepark getekend met diverse natuurorganisaties.

Zodra het zonnepark alle vergunningsprocedures heeft doorlopen, wordt door het Vlaams Energieagentschap de definitieve bandingfactor berekend. Vlaanderen heeft dringend nood aan grote zonneprojecten met een vermogen groter dan 750 kilowattpiek. Sinds de hervorming van het certificatensysteem in 2013 is er geen enkel groot zonnepark meer gebouwd.

Destijds is beslist om de steun per project toe te kennen op basis van een bandingfactor. Dat is de variabele factor waarmee de prijs van de groenestroomcertificaten mag worden vermenigvuldigd om een project rendabel te maken. Het systeem voorkomt tegelijkertijd oversubsidiëring. De bouw van het Kristal Solar Park zou in september 2018 van start moeten gaan waarna het zonnepark voor de zomer van 2019 operationeel moet zijn. 

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2018

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY Vlaamse solar markt blijft tientallen procenten groeien ‘Nederland verwelkomt in 2018 meer dan 1 gigawattpiek...
Vacatures
IZEN zoekt:

Administratief organisatietalent

IZEN is op zoek naar een administratief organisatietalent.
Fulltime • Wijchen
Van der Valk Solar Systems zoekt:

Inside Sales Professional

Van der Valk Solar Systems is voor haar afdeling Verkoop Binnendienst op zoek naar een fulltime Inside Sales Professional.
Fulltime • Monster
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!