Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonnepark van 300.000 zonnepanelen in Vlaanderen weer een stap dichterbij
(foto: Lommel)

Zonnepark van 300.000 zonnepanelen in Vlaanderen weer een stap dichterbij

Kristalpark III, Natuurpunt en lokale natuurverenigingen hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Aanleiding is de komst van een zonnepark met 300.000 zonnepanelen.

Het zonnepark met een oppervlakte van 210 voetbalvelden moet in de toekomst 25.000 gezinnen van groene stroom voorzien. Via de overeenkomst verkoopt Kristalpark III 48,85 hectare aan Natuurpunt waardoor een groenbuffer ontstaat die een duurzaam leefgebied voor aanwezige soorten creëert.

LRM en AGB Lommel lanceerden eind vorig jaar de concrete plannen voor Kristalpark III, het grootste zonnepark in de Benelux. Het zonnepark is 110 hectare en 100 megawattpiek groot, goed voor zonnestroom voor 25.000 gezinnen.

Het nieuwe akkoord, waarbij Kristalpark III en Natuurpunt de handen in elkaar slaan rond de ontwikkeling van het zonnepark, wordt neergeschreven in een zogenaamd charter. Met dit charter erkent Kristalpark III dat er binnen de groenbuffer natuurwaarden aanwezig zijn die niet gehinderd mogen worden. 

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Topadviseur zonnepanelen franchise

Zon Advies Nederland zoekt een topadviseur zonnepanelen franchise
Fulltime • Nederland
3E zoekt:

Sales Manager - SynaptiQ & Data Services

3E zoekt een Sales Manager - SynaptiQ & Data Services
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!