Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
35 miljoen euro voor zonnepanelen op 8.500 Amsterdamse woningen
(foto: Ymere)

35 miljoen euro voor zonnepanelen op 8.500 Amsterdamse woningen

Woningcorporatie Ymere, Iederzon, BNG Bank en de gemeente Amsterdam hebben eind december een overeenkomst voor het verduurzamen van minimaal 8.500 huurwoningen met zonnepanelen en led ondertekend.

In oktober werd al bekend dat Iederzon een lening krijgt van 4,85 miljoen euro uit het Duurzaamheidsfonds van de gemeente Amsterdam zodat het het Amsterdamse woningbezit van woningcorporatie Ymere kan verduurzamen. De totale financiering komt voor het grootste deel van de BNG Bank. De komende jaren stelt de bank ruim 26 miljoen euro beschikbaar aan Iederzon. In totaal beschikt het project de komende jaren over een investeringsruimte van 35 miljoen euro.

Iederzon is een zogenoemde Energy Service Company (ESCo) die wordt gevormd door de firma's Klomp en Patina die hierin samenwerken met LENS. In deze constructie stelt Ymere haar daken beschikbaar aan Iederzon, dat zelf zorgt voor de financiering van het project.

Naast zonnepanelen gebeurt er nog meer om het vastgoed van Ymere te verduurzamen. In een groot deel van de complexen van Ymere gaat Iederzon de verlichting in de gemeenschappelijke ruimten vervangen door energiezuinige led-verlichting. Ymere wordt zelf ook klant bij Iederzon. Iederzon voorziet de eigen kantoorpanden van Ymere van led-lampen en zonnepanelen.

Om de logistieke uitdaging het hoofd te bieden, is gekozen voor een gefaseerde uitrol. Edwin Klomp, directeur van Iederzon, legt uit: ‘We beginnen gericht met een aantal projecten en niet overal tegelijk. Dit is nodig om de kwaliteit van ons werk te garanderen. We proberen de huurders zo snel mogelijk te bedienen, maar we willen ons werk ook op logische momenten uitvoeren. Dus, bijvoorbeeld, wanneer er toch al onderhoud gepland staat. Dit betekent dat we niet alle huurders meteen in de eerste maanden zonnepanelen kunnen aanbieden. Maar uiteindelijk halen we de komende jaren stap voor stap ons doel: zoveel mogelijk woningen van Ymere voorzien van zonnepanelen.’

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

Service- en onderhoudstechnicus buitendienst

SolarEdge zoekt een Service- en onderhoudstechnicus buitendienst
Fulltime • Regio Eindhoven
AliusEnergy zoekt:

Medewerker service en support

AliusEnergy zoekt een medewerker service en support.
Fulltime • Eersel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!