logo
wvhj2023
(foto: KiesZon)
(foto: KiesZon)
20 december 2017

Holland Solar organiseert spoedberaad SDE+ 2018

Holland Solar organiseert op 10 januari 2018 een spoedberaad over de SDE+-regeling 2018. Betrokken professionals uit zonne-energiesector zijn uitgenodigd om naar de bijeenkomst te komen.

In SDE+ 2018 zijn aanpassingen gedaan voor zon-pv en zonthermie, zowel correctiebedragen en basisbedragen zijn aangepast. Het eigen verbruik krijgt een ander correctiebedrag dan het leveringsdeel. Ook worden projecten onder en boven de 1 megawattpiek anders behandeld. Holland Solar heeft in de consultatie namens de gehele branche gepleit om nu géén fundamentele aanpassingen in correctiebedragen door te voeren in de SDE+ voor zon-pv. Dit zal naar de inschatting van de branchevereniging de ontwikkeling van SDE+-projecten met zonnestroom op grote daken frustreren en daarmee wordt de groei van de gewenste schone kilowatturen geremd. 

Holland Solar wil stappen ondernemen om deze aanpassing van tafel te krijgen, of uit te stellen. Daar nodigt zij branchegenoten van harte uit om inzichten en meningen te delen. 'Dit is hard nodig als we tot succesvolle gezamenlijke actie willen overgaan', aldus Holland Solar. 'We hebben regelmatig, samen met NVDE, gesprekken met het ministerie van Economische Zaken & Klimaat. Voorstellen uit de branche kunnen direct besproken worden bij Ministerie of de Tweede Kamer. Wij zorgen dat het goed op de agenda komt van de Tweede Kamer. Om onze lobby kracht bij te kunnen zetten willen wij van belanghebbende leden en niet-leden graag concrete cases aangereikt krijgen om onze standpunten te kunnen onderbouwen en een betere onderbouwing krijgen van overige barrières voor grootschalige zonne-energie.'

Tijdstip bijeenkomst: woensdag 10 januari van 17- 20 uur.
Locatie: Utrecht, locatie NVDE, Arthur van Schendelstraat 550.
U kunt zich opgeven via deze link. Voor vragen kunt u ook mailen of bellen naar amelie.veenstra@hollandsolar.nl | 0610151553.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten