Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ENGIE start met bouw 6.200 zonnepanelen Nieuwe Sluis Terneuzen
(foto: ENGIE)

ENGIE start met bouw 6.200 zonnepanelen Nieuwe Sluis Terneuzen

ENGIE installeert 6.200 zonnepanelen bij de Nieuwe Sluis Terneuzen. Sassevaart, een samenwerking van DEME, BAM, Van Laere en ENGIE is gestart met de bouw van de sluis.

De zonnepanelen gaan in de totale energiebehoefte voorzien. De Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts en de Nederlandse minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen hebben de eerste officiële spadesteek voor de bouw van een van de grootste sluizen van de wereld verricht.

Eerder werd bekend dat De Nieuwe Sluis Terneuzen ‘slechts’ 5.000 zonnepanelen zou krijgen.

Het sluizencomplex bij Terneuzen is een product van de Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie en is dé toegangspoort naar de havens van Terneuzen en Gent. Het zorgt voor een scheepvaartverbinding tussen Nederland, België en Frankrijk. De sluis heeft vergelijkbare afmetingen met die van de vernieuwde sluizen in het Panamakanaal, met afmetingen van 427 meter bij 55 meter bij 16,44 meter. De sluis wordt binnen het bestaande sluizencomplex in Terneuzen gerealiseerd. Sassevaart kiest bij de bouw van de Nieuwe Sluis voor bewezen technieken en bouwt de sluis binnen een diepe waterdichte afscheiding tot ver onder de Boomse klei. Ze voorkomen hiermee omgevingsschade. In 2022 zal het eerste schip door de nieuwe sluis varen. De aanleg van de sluis inclusief voorbereidingskosten en begeleiding en ook het infrastructureel beheer en onderhoud van de eerste 2 jaar kost naar verwachting 934 miljoen euro.

Nu in Solar Magazine

Maart 2018

Maasvlakte verwelkomt grootste zonnepanelentestlab van Europa: ‘Helft van zonnepanelenimport haven Rotterdam op kwaliteit controleren’ Miljoenensubsidies voor solar innovaties: zonnecel als autolak, pv-vlotten van schuimrubber en...
Vacatures
Conduct Technical Solutions BV zoekt:

Commercieel/Technisch binnendienstmedewerker

Conduct Technical Solutions BV zoekt een Commercieel/Technisch binnendienstmedewerker.
Fulltime • Barendrecht
Zelfstroom zoekt:

Manager Sales

Zelfstroom zoekt een Manager Sales.
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!