Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ENGIE start met bouw 6.200 zonnepanelen Nieuwe Sluis Terneuzen
(foto: ENGIE)

ENGIE start met bouw 6.200 zonnepanelen Nieuwe Sluis Terneuzen

ENGIE installeert 6.200 zonnepanelen bij de Nieuwe Sluis Terneuzen. Sassevaart, een samenwerking van DEME, BAM, Van Laere en ENGIE is gestart met de bouw van de sluis.

De zonnepanelen gaan in de totale energiebehoefte voorzien. De Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts en de Nederlandse minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen hebben de eerste officiële spadesteek voor de bouw van een van de grootste sluizen van de wereld verricht.

Eerder werd bekend dat De Nieuwe Sluis Terneuzen ‘slechts’ 5.000 zonnepanelen zou krijgen.

Het sluizencomplex bij Terneuzen is een product van de Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie en is dé toegangspoort naar de havens van Terneuzen en Gent. Het zorgt voor een scheepvaartverbinding tussen Nederland, België en Frankrijk. De sluis heeft vergelijkbare afmetingen met die van de vernieuwde sluizen in het Panamakanaal, met afmetingen van 427 meter bij 55 meter bij 16,44 meter. De sluis wordt binnen het bestaande sluizencomplex in Terneuzen gerealiseerd. Sassevaart kiest bij de bouw van de Nieuwe Sluis voor bewezen technieken en bouwt de sluis binnen een diepe waterdichte afscheiding tot ver onder de Boomse klei. Ze voorkomen hiermee omgevingsschade. In 2022 zal het eerste schip door de nieuwe sluis varen. De aanleg van de sluis inclusief voorbereidingskosten en begeleiding en ook het infrastructureel beheer en onderhoud van de eerste 2 jaar kost naar verwachting 934 miljoen euro.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2018

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY Vlaamse solar markt blijft tientallen procenten groeien ‘Nederland verwelkomt in 2018 meer dan 1 gigawattpiek...
Vacatures
Anoniem zoekt:

Project Developer Solar

kWh People zoekt voor een 'anoniem' bedrijf een Project Developer Solar.
Fulltime • Amsterdam
De Solar Store zoekt:

Accountmanager binnendienst

De Solar Store zoekt een accountmanager binnendienst
Fulltime • Zaandam
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!