Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
‘Importeurs kunnen voor AEEA-registratie optrekken met buitenlandse fabrikant’
(foto: Stock)

‘Importeurs kunnen voor AEEA-registratie optrekken met buitenlandse fabrikant’

Het collectieve producentensysteem Weee Nederland meldt dat importeurs van zonnepanelen van buitenlandse fabrikanten gebruik kunnen blijven maken van de AEEA-registratie van deze buitenlandse fabrikant.

Daartoe moet de betreffende buitenlandse fabrikant wel zijn aangesloten via Weee Nederland. De organisatie is met de overheid overeengekomen dat de verplichtingen van de Nederlandse importeurs kunnen worden overgenomen door een gemachtigde. De rol van gemachtigde wordt daarbij ingevuld door de buitenlandse fabrikant en Weee Nederland. Weee Nederland registreert daarbij tevens de gegevens van de Nederlandse importeurs, waardoor het voor handhavingsinstantie ILT controleerbaar is. Weee Nederland informeert de betreffende importeurs de komende maanden over de constructie.

Recentelijk informeerde de stichting Zonne-energie Recycling Nederland (ZRN) de sector over de veranderde verantwoordelijkheid van importeurs. Zij adviseerden importeurs om de AEEA-registratie op eigen naam te doen en niet die op die van de (buitenlandse) fabrikant. Dit advies bleek dus te prematuur.

Importeurs behouden het recht om zelf te registreren, maar zijn dan ook financieel verantwoordelijk. Een Nederlandse importeur behoudt de verantwoordelijkheid als de buitenlandse fabrikant niet geregistreerd is.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2018

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY Vlaamse solar markt blijft tientallen procenten groeien ‘Nederland verwelkomt in 2018 meer dan 1 gigawattpiek...
Vacatures
Volta Solar zoekt:

Sales Engineer Particulier

Volta Solar zoekt een Sales Engineer Particulier voor zonne-energie.
Fulltime • Heerlen
Rexel Nederland zoekt:

Sales Consultant Duurzame Energie

Rexel Nederland is op zoek naar een Sales Consultant Duurzame Energie.
Fulltime • Eindhoven
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!