Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
‘Importeurs kunnen voor AEEA-registratie optrekken met buitenlandse fabrikant’
(foto: Stock)

‘Importeurs kunnen voor AEEA-registratie optrekken met buitenlandse fabrikant’

Het collectieve producentensysteem Weee Nederland meldt dat importeurs van zonnepanelen van buitenlandse fabrikanten gebruik kunnen blijven maken van de AEEA-registratie van deze buitenlandse fabrikant.

Daartoe moet de betreffende buitenlandse fabrikant wel zijn aangesloten via Weee Nederland. De organisatie is met de overheid overeengekomen dat de verplichtingen van de Nederlandse importeurs kunnen worden overgenomen door een gemachtigde. De rol van gemachtigde wordt daarbij ingevuld door de buitenlandse fabrikant en Weee Nederland. Weee Nederland registreert daarbij tevens de gegevens van de Nederlandse importeurs, waardoor het voor handhavingsinstantie ILT controleerbaar is. Weee Nederland informeert de betreffende importeurs de komende maanden over de constructie.

Recentelijk informeerde de stichting Zonne-energie Recycling Nederland (ZRN) de sector over de veranderde verantwoordelijkheid van importeurs. Zij adviseerden importeurs om de AEEA-registratie op eigen naam te doen en niet die op die van de (buitenlandse) fabrikant. Dit advies bleek dus te prematuur.

Importeurs behouden het recht om zelf te registreren, maar zijn dan ook financieel verantwoordelijk. Een Nederlandse importeur behoudt de verantwoordelijkheid als de buitenlandse fabrikant niet geregistreerd is.

Nu in Solar Magazine

September 2017

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: TULiPPS Solar start zonnepanelenproductie in Waalwijk op Energyra wil zonnepanelenfabriek in Zaandam: ‘Kans dat het faalt minder dan 5 procent’ Designbureaus nemen...
Vacatures
AliusEnergy zoekt:

Werkvoorbereider / Technisch binnendienst medewerker

AliusEnergy zoekt een Werkvoorbereider / Technisch binnendienst medewerker.
Fulltime • Eersel
Anoniem zoekt:

Inkoper Solar

kWh People zoekt voor een 'anoniem' bedrijf een Inkoper Solar.
Fulltime • Amsterdam
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!