Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
‘Importeurs kunnen voor AEEA-registratie optrekken met buitenlandse fabrikant’
(foto: Stock)

‘Importeurs kunnen voor AEEA-registratie optrekken met buitenlandse fabrikant’

Het collectieve producentensysteem Weee Nederland meldt dat importeurs van zonnepanelen van buitenlandse fabrikanten gebruik kunnen blijven maken van de AEEA-registratie van deze buitenlandse fabrikant.

Daartoe moet de betreffende buitenlandse fabrikant wel zijn aangesloten via Weee Nederland. De organisatie is met de overheid overeengekomen dat de verplichtingen van de Nederlandse importeurs kunnen worden overgenomen door een gemachtigde. De rol van gemachtigde wordt daarbij ingevuld door de buitenlandse fabrikant en Weee Nederland. Weee Nederland registreert daarbij tevens de gegevens van de Nederlandse importeurs, waardoor het voor handhavingsinstantie ILT controleerbaar is. Weee Nederland informeert de betreffende importeurs de komende maanden over de constructie.

Recentelijk informeerde de stichting Zonne-energie Recycling Nederland (ZRN) de sector over de veranderde verantwoordelijkheid van importeurs. Zij adviseerden importeurs om de AEEA-registratie op eigen naam te doen en niet die op die van de (buitenlandse) fabrikant. Dit advies bleek dus te prematuur.

Importeurs behouden het recht om zelf te registreren, maar zijn dan ook financieel verantwoordelijk. Een Nederlandse importeur behoudt de verantwoordelijkheid als de buitenlandse fabrikant niet geregistreerd is.

Nu in Solar Magazine

Juni 2018

Eerste zonnepanelen rollen in oktober 2018 uit fabriek Energyra: ‘Kleine maar vergaand geautomatiseerde zonnepanelenfabriek heeft in Europa de toekomst’ Kansen voor Nederlandse machinebouwers, maar concurrentie groot:...
Vacatures
Zonnegilde zoekt:

Project Engineer PV-installaties

Zonnegilde zoekt een Project Engineer PV-installaties
Fulltime • Kampen
Van der Valk Solar Systems zoekt:

Junior Project Manager

Van der Valk Solar Systems zoekt een Junior Project Manager.
Fulltime • Monster
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!