Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nissan realiseert collectieve zonnedak van 8.911 zonnepanelen
(foto: Nissan)

Nissan realiseert collectieve zonnedak van 8.911 zonnepanelen

Het Nissan Motor Parts Center in Amsterdam is begonnen met de aanleg van het volgens het bedrijf grootste collectieve zonnedak van Nederland. Het gaat om 8.911 zonnepanelen.

De redactie van Solar Magazine meldde afgelopen januari al dat Nissan een SDE+-beschikking had verkregen voor een zonnedak van 2,94 megawattpiek. Eind februari is het eerste deel operationeel, de volledige oplevering zal in mei plaatsvinden.

De zonnepanelen gaan jaarlijks 2,7 miljoen kilowattuur zonnestroom op wekken. Een deel van het project wordt door crowdfunding via ZonnepanelenDelen gefinancierd. In totaal zijn er 20.000 ZonneDelen beschikbaar. De verkoop start op 15 november. De ASN Bank en het duurzaamheidsfonds van de gemeente Amsterdam verstrekken samen een financiering van 3,2 miljoen euro voor het project. Andere projectpartners zijn Qurrent, gemeente Amsterdam, de Zoncoalitie, JansZon en Stichting 1miljoenwatt.

Koen Maes, managing director Nissan Benelux, over het project: ‘Dit project past perfect binnen Nissans streven om mobiliteit duurzamer en slimmer te maken. Dus werken we aan duurzame energieproductie en projecten als energie-opslag met gebruikte batterijen, voertuigen die energie terugleveren aan het net en car sharing. Het zonnedak is een van de bouwstenen.’

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Green Energy Company zoekt:

Installateur zonnepanelen

Green Energy Company zoekt zonnepaneelinstallateurs.
Fulltime • Nederland
HRsolar zoekt:

Business development manager

HRsolar zoekt een business development manager
Fulltime • De Lier
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!