Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ProfiNRG wint aanbesteding zonnepark Koningspleij Noord van 19.000 zonnepanelen
(foto: Pixabay)

ProfiNRG wint aanbesteding zonnepark Koningspleij Noord van 19.000 zonnepanelen

Gemeente Arnhem heeft ProfiNRG geselecteerd voor de realisatie en exploitatie van zonnepark Koningspleij Noord. Het zonnepark is 8 hectare groot en telt 19.000 zonnepanelen.

Het zonnepark heeft een capaciteit van 9 gigawattuur per jaar, genoeg voor 3.000 huishoudens.  Met dit project geeft Arnhem invulling aan de doelstelling om in 2020 14 procent van haar energiebehoefte duurzaam op te wekken. De gemeente startte afgelopen zomer een aanbesteding voor het zonnepark. ProfiNRG werd geselecteerd uit 6 inschrijvingen. Het winnende plan, dat het in samenwerking met shareNRG heeft opgesteld, maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

Het zonnepark is onderdeel van het New Energy Made in Arnhem-programma, dat in het najaar van 2015 door de gemeenteraad is vastgesteld. Bij de aanleg van het park blijft het landschappelijk karakter behouden.

Het plan sluit aan bij het Europese subsidieprogramma CleanMobilEnergy, waarvoor de gemeente – samen met projectpartners – in september 2017 een subsidie verkreeg. Binnen het project worden de mogelijkheden onderzocht om lokaal opgewekte duurzame stroom direct lokaal te verbruiken door de inzet van een slim energiemanagementsysteem en het toepassen van energieopslag in een grootschalige batterij. Verder wordt een koppeling gemaakt tussen het zonnepark en het stroomverbruik van schepen en auto’s door middel van walstroomaansluitingen en laadstations voor elektrische voertuigen. Het is de bedoeling dat het zonnepark begin 2019 stroom gaat leveren.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Werkvoorbereider / Planner

Zonneplan zoekt een Werkvoorbereider / Planner
Fulltime • Zwolle
Wocozon zoekt:

Account Manager

Wocozon zoekt een gedreven groene Account Manager voor de regio Noord Nederland gezocht
36-40 uur • De Meern - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!