logo
wvhj2023
hero-image
8 mei 2014

Komende week Solar Tours in Zwolle (14 mei) en Nijmegen (15 mei)

Over minder dan een week vinden de eerste twee Solar Tours van 2014 plaats. Woensdag 14 mei wordt de omgeving Zwolle aangedaan en donderdag 15 mei de regio Nijmegen. De tours, georganiseerd door RVO en SEAC, brengen architecten,...

Over minder dan een week vinden de eerste twee Solar Tours van 2014 plaats. Woensdag 14 mei wordt de omgeving Zwolle aangedaan en donderdag 15 mei de regio Nijmegen. De tours, georganiseerd door RVO en SEAC, brengen architecten, projectontwikkelaars, solar bedrijven en overheidsfunctionarissen samen in een ééndaagse bustour.

Woensdag 14 mei tour Zwolle, Ommen, Sleen, Klazienaveen, Nieuwleusen, Zwolle - Vertrek Zwolle CS om 10.00 uur.
In Klazienaveen ziet men een van de grootste zonne-projecten in Nederland met ruim 8.800 vierkante meter panelen. In Sleen bekijkt u een supergrote installatie waarbij het volledig dak in eenmaal is benut; In Nieuwleusen een pvt-dak (pv/zonthermisch-dak ineen). Energiebeheerder Enexis laat het nieuwe, BREAAM Excellent gecertificeerde kantoor zien en praat over het EcoNexis huis, hét huis van nu. In vogelvlucht hoort/ziet men hoe dertig locaties door de stad heen van pv zijn voorzien. Verder alles over de TKI-tenders, zon op scholen en ook op riolen.

Donderdag 15 mei stadstour Nijmegen - Vertrek Nijmegen CS om 10.00 uur.
Zonne-energie is in Nijmegen stads breed geïntegreerd: van kerk, dansschool, parkeermeter op straat, studentenflat tot de duurzame woonwijk. Een dag boordevol bezienswaardigheden. Men gaat naar de modelwoning van nieuwbouwwijk 'Groene Oever' aan de Lentse Plas met een EPC van 0,32, dankzij zonnepanelen en verwarming met restwarmte van een verbrandingscentrale én met slimme energiemeters. Op de campus van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen opent architect Thomas Bögl voor de deelnemers de deuren van 'zijn' gloednieuwe en Nederlands meest duurzame onderwijsgebouw (met een MilieuIndexGebouw-score van 330).

Aanmelden voor de Solar Tours kan via de website.
Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten