Solar Magazine - Komende week Solar Tours in Zwolle (14 mei) en Nijmegen (15 mei)
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Komende week Solar Tours in Zwolle (14 mei) en Nijmegen (15 mei)

Komende week Solar Tours in Zwolle (14 mei) en Nijmegen (15 mei)


Over minder dan een week vinden de eerste twee Solar Tours van 2014 plaats. Woensdag 14 mei wordt de omgeving Zwolle aangedaan en donderdag 15 mei de regio Nijmegen. De tours, georganiseerd door RVO en SEAC, brengen architecten, projectontwikkelaars, solar bedrijven en overheidsfunctionarissen samen in een ééndaagse bustour.

Woensdag 14 mei tour Zwolle, Ommen, Sleen, Klazienaveen, Nieuwleusen, Zwolle - Vertrek Zwolle CS om 10.00 uur.
In Klazienaveen ziet men een van de grootste zonne-projecten in Nederland met ruim 8.800 vierkante meter panelen. In Sleen bekijkt u een supergrote installatie waarbij het volledig dak in eenmaal is benut; In Nieuwleusen een pvt-dak (pv/zonthermisch-dak ineen). Energiebeheerder Enexis laat het nieuwe, BREAAM Excellent gecertificeerde kantoor zien en praat over het EcoNexis huis, hét huis van nu. In vogelvlucht hoort/ziet men hoe dertig locaties door de stad heen van pv zijn voorzien. Verder alles over de TKI-tenders, zon op scholen en ook op riolen.

Donderdag 15 mei stadstour Nijmegen - Vertrek Nijmegen CS om 10.00 uur.
Zonne-energie is in Nijmegen stads breed geïntegreerd: van kerk, dansschool, parkeermeter op straat, studentenflat tot de duurzame woonwijk. Een dag boordevol bezienswaardigheden. Men gaat naar de modelwoning van nieuwbouwwijk 'Groene Oever' aan de Lentse Plas met een EPC van 0,32, dankzij zonnepanelen en verwarming met restwarmte van een verbrandingscentrale én met slimme energiemeters. Op de campus van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen opent architect Thomas Bögl voor de deelnemers de deuren van 'zijn' gloednieuwe en Nederlands meest duurzame onderwijsgebouw (met een MilieuIndexGebouw-score van 330).

Aanmelden voor de Solar Tours kan via de website.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen, het op stoom komen van de uitrol van de realtime interface en de...
Vacatures
OUXO Energy B.V. zoekt:

Zonnepanelen monteur

Fulltime (40 uur) - Handelsweg 14, 9482 WE Tynaarlo
Sunprojects B.V. zoekt:

Project Engineer

32-40 uur - Uilenstede 475
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!