Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solar Art start met aanleg 2.700 zonnepanelen voor waterschap Rivierenland
(foto: Waterschap Rivierenland)

Solar Art start met aanleg 2.700 zonnepanelen voor waterschap Rivierenland

Waterschap Rivierenland heeft samen met Solar Art het startschot gegeven voor de aanleg van een zonnepark bij de rioolwaterzuivering (RWZI) in Gorinchem-Oost; goed voor 2.700 zonnepanelen.

Waterschap Rivierenland meldde in januari al haar eerste zonne-energiepark aan te leggen op het terrein van de rioolwaterzuivering. Destijds werd er wel nog gesproken over 3.000 zonnepanelen, dat aantal is nu dus 10 procent lager uitgevallen.

De stroom die de zonnepanelen gaan opwekken staat gelijk aan het jaarlijkse stroomverbruik van 200 huishoudens. Heemraad Hennie Roorda van het waterschap is bijzonder blij met het resultaat: ‘Alle energie die deze zuivering gebruikt wordt straks schoon opgewekt, én tegelijk verlagen we onze energierekening. Laten we nu doorpakken en op veel meer locaties zonnepanelen plaatsen.’

Het waterschap heeft al een Energiefabriek in Nijmegen, maar zal de komende jaren nog meer energieneutrale RWZI’s realiseren. Een Energiefabriek is een RWZI waar energie wordt opgewekt uit het restproduct slib door middel van een slibvergistingsinstallatie. Wanneer de energie die hierbij wordt opgewekt (biogas) voldoende is om diezelfde RWZI 100 procent energieneutraal te laten functioneren, spreekt men van een Energiefabriek.

Op het kantoordak van waterschap Rivierenland realiseerde Energie van Hollandsche bodem in maart 2015 bovendien al een pv-systeem met 192 zonnepanelen voor inwoners in de postcoderoos.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
KiesZon zoekt:

Field Service Engineer

Fulltime (40 uur) - 5248 NL
Technique Solaire Nederland B.V. zoekt:

Projectmanager

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!