Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Waterschap Rivierenland plaatst 3.000 zonnepanelen in Gorinchem
(foto: waterschap Rivierenland)

Waterschap Rivierenland plaatst 3.000 zonnepanelen in Gorinchem

Waterschap Rivierenland gaat haar eerste zonne-energiepark aanleggen op het terrein van de rioolwaterzuivering Gorinchem-Oost. In totaal plaatsen het waterschap er ruim 3.000 zonnepanelen.

De zonnepanelen gaan op jaarbasis 750.000 kilowattuur zonnestroom opwekken. Volgens planning is het zonne-energiepark eind 2017 in bedrijf. De groene stroom van de ruim 3000 panelen wordt direct door de rioolwaterzuivering (RWZI) zelf gebruikt voor het zuiveren van afvalwater. De RWZI Gorinchem-Oost wordt hiermee volledig energieneutraal.

Het zonnepark Gorinchem-Oost levert straks 1,5 procent van het verbruik van het waterschap. Als het waterschap alle RWZI-terreinen benut als zonneparken, kunnen deze samen tot 20 procent van het verbruik leveren.

‘Waterschap Rivierenland wil in 2030 energieneutraal zijn’, aldus heemraad Hennie Roorda. ‘Door dit zonne-energiepark zijn we een stap dichter bij onze ambitie. Want de hoeveelheid duurzaam opgewekte energie op deze zuivering wordt nu groter dan het energiegebruik ter plaatse.’

Op het kantoordak van waterschap Rivierenland realiseerde Energie van Hollandsche bodem in maart 2015 overigens al een pv-systeem met 192 zonnepanelen voor inwoners in de postcoderoos.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Werkvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Geldrop, Spaarpot 20 5667 KX
kWh People zoekt:

Site Technicus PV Hoogspanning

32-40 uur - Overijssel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!