Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Albert Heijn start met aanleg 10.788 zonnepanelen op distributiecentrum Pijnacker
(foto: Albert Heijn)

Albert Heijn start met aanleg 10.788 zonnepanelen op distributiecentrum Pijnacker

Albert Heijn is door het plaatsen van het eerste zonnepaneel op het dak van het distributiecentrum in Pijnacker officieel begonnen met de aanleg van 10.788 zonnepanelen.

Ecorus sloot in februari met Ahold (red. moederbedrijf Albert Heijn) al een contract voor het plaatsen van zonnepanelen op het distributiecentrum te Pijnacker.

Het is de eerste van een aantal distributiecentra welke door Ecorus van zonnepanelen zullen worden voorzien. De redactie van Solar Magazine berichtte afgelopen maand al dat Ahold in 2016 SDE+-subsidie had aangevraagd om zijn distributiecentra van zonnepanelen te gaan voorzien. In november werd bovendien al bekend dat het distributiecentrum in Pijnacker zonnepanelen zou krijgen.

De zonnepanelen op het dak van het DC in Pijnacker wekken jaarlijks 2.730 megawattuur op. Deze energie wordt aan het distributiecentrum teruggeleverd en is goed voor eenderde van het totale verbruik van het gebouw.

Albert Heijn wekt steeds meer energie op met zonnepanelen op distributiecentra en winkels. De afgelopen tijd werden volgens het bedrijf onder andere zonnepanelen geplaatst op het distributiecentrum in Zaandam en op winkels in Purmerend, Venray, Enschede, Eindhoven en Zeist. Deze ontwikkeling heeft bijgedragen aan de daling van de CO2 footprint per vierkante met 41,6 procent ten opzichte van 10 jaar geleden.

Het leggen van de zonnepanelen op het distrubtiecentrum in Pijnacker gebeurt in samenwerking met Brick Management en Ecorus.

Nu in Solar Magazine

September 2017

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: TULiPPS Solar start zonnepanelenproductie in Waalwijk op Energyra wil zonnepanelenfabriek in Zaandam: ‘Kans dat het faalt minder dan 5 procent’ Designbureaus nemen...
Vacatures
Navetto zoekt:

Accountmanager

Navetto zoekt een accountmanager (v/m).
Fulltime • Maasland
E2-Energie zoekt:

Accountmanager zonne-energie

E2-Energie zoekt een accountmanager zonne-energie.
Fulltime • Duiven
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!