Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Albert Heijn start met aanleg 10.788 zonnepanelen op distributiecentrum Pijnacker
(foto: Albert Heijn)

Albert Heijn start met aanleg 10.788 zonnepanelen op distributiecentrum Pijnacker

Albert Heijn is door het plaatsen van het eerste zonnepaneel op het dak van het distributiecentrum in Pijnacker officieel begonnen met de aanleg van 10.788 zonnepanelen.

Ecorus sloot in februari met Ahold (red. moederbedrijf Albert Heijn) al een contract voor het plaatsen van zonnepanelen op het distributiecentrum te Pijnacker.

Het is de eerste van een aantal distributiecentra welke door Ecorus van zonnepanelen zullen worden voorzien. De redactie van Solar Magazine berichtte afgelopen maand al dat Ahold in 2016 SDE+-subsidie had aangevraagd om zijn distributiecentra van zonnepanelen te gaan voorzien. In november werd bovendien al bekend dat het distributiecentrum in Pijnacker zonnepanelen zou krijgen.

De zonnepanelen op het dak van het DC in Pijnacker wekken jaarlijks 2.730 megawattuur op. Deze energie wordt aan het distributiecentrum teruggeleverd en is goed voor eenderde van het totale verbruik van het gebouw.

Albert Heijn wekt steeds meer energie op met zonnepanelen op distributiecentra en winkels. De afgelopen tijd werden volgens het bedrijf onder andere zonnepanelen geplaatst op het distributiecentrum in Zaandam en op winkels in Purmerend, Venray, Enschede, Eindhoven en Zeist. Deze ontwikkeling heeft bijgedragen aan de daling van de CO2 footprint per vierkante met 41,6 procent ten opzichte van 10 jaar geleden.

Het leggen van de zonnepanelen op het distrubtiecentrum in Pijnacker gebeurt in samenwerking met Brick Management en Ecorus.

Nu in Solar Magazine

Juni 2018

Eerste zonnepanelen rollen in oktober 2018 uit fabriek Energyra: ‘Kleine maar vergaand geautomatiseerde zonnepanelenfabriek heeft in Europa de toekomst’ Kansen voor Nederlandse machinebouwers, maar concurrentie groot:...
Vacatures
Oranjedak zoekt:

PV engineer

Oranjedak zoekt een PV engineer/werkvoorbereider. Met vijf vestigingen binnen Nederland en ruim 40 jaar ervaring is Oranjedak is een van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche.
Fulltime • Zwijndrecht
Rooftop Energy zoekt:

Werkvoorbereider / Assistent Projectmanager zon PV-installaties

Rooftop Energy zoekt een Werkvoorbereider / Assistent Projectmanager zon PV-installaties
Fulltime • Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!