Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Holland Solar: ‘Maak in SDE+ differentiatie tussen projecten van >500 kilowattpiek en kleine dakinstallaties’
(foto: Esdec)

Holland Solar: ‘Maak in SDE+ differentiatie tussen projecten van >500 kilowattpiek en kleine dakinstallaties’

Als het aan Holland Solar ligt komt er in de SDE+-regeling een differentiatie komt tussen projecten van meer dan 500 kilowattpiek (red. of 250 kilowattpiek) en kleinere meestal dakgebonden projecten.

Er volgens de branchevereniging namelijk een groot potentieel voor zonnepanelen op daken van bedrijfsmatig vastgoed, maar voor die kleinere projecten zijn de realisatiekosten per wattpiek in het algemeen hoger. Holland Solar laat het volgende weten: ‘Dakgebonden projecten hebben geen omgevings- en/of bouwvergunning nodig en kunnen daarom snel worden gerealiseerd. Dit geldt wel voor grote (veld-)projecten. In de najaarsronde 2017 van de SDE+ is om die reden de realisatietijd voor dakprojecten teruggebracht naar 18 maanden. Het lijkt realistisch om hieraan te kunnen voldoen, maar we roepen de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) wel op om in voorkomende gevallen een soepel beleid te voeren met betrekking tot uitstel.’

Holland Solar laat verder weten tevreden te zijn dat er ook in de tweede helft van 2017 6 miljard euro beschikbaar is in de SDE+-regeling. ‘Onder het motto “grote daken vangen veel zon” willen we bedrijven en instellingen oproepen om zonnepanelen op hun dak te plaatsen’, aldus Holland Solar.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2018

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY Vlaamse solar markt blijft tientallen procenten groeien ‘Nederland verwelkomt in 2018 meer dan 1 gigawattpiek...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

After sales & technical support medewerker

Libra Energy zoekt een after sales & technical support medewerker.
Fulltime • Uitgeest
ECONNETIC zoekt:

Buitendienst medewerker zon op bedrijfsdaken

ECONNETIC zoekt een Buitendienst medewerker zon op bedrijfsdaken.
Fulltime • Driebergen-Rijsenburg
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!