Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
TU/e Eindhoven presenteert Stella Vie: gezinsauto op zonne-energie voor 5 personen
(foto: Bart van Overbeeke)

TU/e Eindhoven presenteert Stella Vie: gezinsauto op zonne-energie voor 5 personen

Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) hebben Stella Vie – een zonneauto voor 5 personen gepresenteerd.Het team gaat met deze auto voor de wereldtitel tijdens de Bridgestone World Solar Challenge.

Het Solar Team Eindhoven van de Technische Universiteit Eindhoven won in 2015 voor de tweede keer achtereenvolgend de Cruiser klasse van de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Ook dit najaar neemt het team weer deel aan de wedstrijd.

Wat nieuw is aan de auto is dat deze voor het eerst geschikt is voor 5 personen. Daarnaast bevat de auto nieuwe, slimme technologie, zoals een parkeernavigatiesysteem die tijdens het parkeren rekening houdt met de stand van de zon. Bovendien is de auto efficiënter dan alle voorgaande zonnewagens. Met minder zonnecellen op het dak is de auto nog steeds in staat om zo’n 1.000 kilometer te rijden op een zomerse dag in Nederland. Stella Vie – een verwijzing naar het dagelijkse gezinsleven – is ‘de auto van de toekomst’, volgens de studenten.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Stagiair Data Analist

Libra Energy zoekt een Stagiair Data Analist.
Fulltime • Uitgeest
Zonmaat zoekt:

Monteur zonnepanelen

Zonmaat zoekt een monteur zonnepanelen omgeving Utrecht.
Fulltime • Omgeving Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!