Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
TU/e Eindhoven presenteert Stella Vie: gezinsauto op zonne-energie voor 5 personen
(foto: Bart van Overbeeke)

TU/e Eindhoven presenteert Stella Vie: gezinsauto op zonne-energie voor 5 personen

Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) hebben Stella Vie – een zonneauto voor 5 personen gepresenteerd.Het team gaat met deze auto voor de wereldtitel tijdens de Bridgestone World Solar Challenge.

Het Solar Team Eindhoven van de Technische Universiteit Eindhoven won in 2015 voor de tweede keer achtereenvolgend de Cruiser klasse van de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Ook dit najaar neemt het team weer deel aan de wedstrijd.

Wat nieuw is aan de auto is dat deze voor het eerst geschikt is voor 5 personen. Daarnaast bevat de auto nieuwe, slimme technologie, zoals een parkeernavigatiesysteem die tijdens het parkeren rekening houdt met de stand van de zon. Bovendien is de auto efficiënter dan alle voorgaande zonnewagens. Met minder zonnecellen op het dak is de auto nog steeds in staat om zo’n 1.000 kilometer te rijden op een zomerse dag in Nederland. Stella Vie – een verwijzing naar het dagelijkse gezinsleven – is ‘de auto van de toekomst’, volgens de studenten.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Huawei zoekt:

Technical Mkt Manager

Huawei zoekt een Technical Support Engineer m/v
PVO International zoekt:

Assistent-inkoper

PVO International zoekt een assistent-inkoper
Fulltime • Rosmalen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!