Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nuon Solar Team zet wereldrecord neer in race tegen de klok op 882 kilometer
(foto: Jorrit Lousenberg)

Nuon Solar Team zet wereldrecord neer in race tegen de klok op 882 kilometer

Het Nuon Solar Team heeft in zijn recordrace met zonneauto Nuna 882 kilometer afgelegd in 12 uur tijd. Het was volgens het team de eerste zonnerace ooit op Nederlandse bodem.

Het team maakte eerder deze week al melding een recordpoging te gaan ondernemen op de langste dag van het jaar. De race tegen de klok werd gereden op de testbaan van de RDW in Lelystad. Nooit eerder werd een officieel 12-uurs afstandsrecord met een zonnewagen neergezet. Met de geslaagde race tegen de klok daagt het Nuon Solar Team nu andere zonneteams uit om het record te verbreken. Teamcaptain Sander vertelt: 'We zijn enorm trots op de afstand die we op deze langste dag van het jaar hebben neergezet. We hoopten 750 kilometerte halen, en dat was al hoog ingezet, maar dankzij de prachtige dag en de geweldige energie binnen het team hebben we deze verwachting ruimschoots overtroffen.'

Het startsein voor de race werd bij zonsopkomst om 05.19 uur gegeven door Marc Lammers, de voormalige bondscoach van het Nederlandse vrouwenhockeyteam en dit jaar teamcoach van het Nuon Solar Team. Precies twaalf uur later, om 17.19 uur, werd de Nuna afgevlagd door Naomi van As, olympisch hockeykampioene en dit jaar uitgeroepen tot de beste hockeyster van de wereld. 

Tijdens de wereldrecordpoging bootste het team de omstandigheden tijdens de World Solar Challenge in Australië zo realistisch mogelijk na. De teamleden kampeerden langs de racebaan, wisselden in recordtempo de banden en zorgden voor het optimaal laden van de zonnecellen van hun zonneauto. Ook de andere voertuigen waarmee het team de Nuna in Australië begeleidt deden mee, zoals Scout, die de weg baant, en Mission Control, waarin de strategie voor de race wordt bepaald. 

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Esdec zoekt:

Technical Product Trainer

Esdec zoekt een Technical Product Trainer (fulltime)
Fulltime • Deventer
Solar Monkey zoekt:

Sales Account Manager

Solar Monkey zoekt een Sales Account Manager
Fulltime • Den Haag
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!