Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nuon Solar Team gaat voor wereldrecord bij eerste zonnerace in Nederland
(foto: Hans Peter van Veldhoven)

Nuon Solar Team gaat voor wereldrecord bij eerste zonnerace in Nederland

Het Nuon Solar Team doet op de langste dag van het jaar een gooi naar het wereldrecord 12 uur zonneracen. De race met de Nuna op de testbaan van de RDW in Lelystad is de eerste praktijktest voor het nieuwe team.

Het team hoopt in oktober opnieuw wereldkampioen te worden in Australië tijdens de World Soalr Challenge. Hoewel er diverse wereldrecords bestaan voor zonneracen – zoals maximale snelheid en totale race-afstand – is er nog nooit een officieel 12-uurs afstandsrecord neergezet. Met een zo groot mogelijke afstand wil het Nuon Solar Team andere zonneteams ter wereld nu uitdagen. De inzet is om met minimaal 750 kilometer een afstand neer te zetten. Het team start bij zonsopgang met racen, om 12 uur later te finishen.

De zonneauto Nuna moet vandaag dus 300 rondjes in 12 uur rijden om 750 kilometer te halen - elk uur gemiddeld 25 rondjes. Dat komt neer op een gemiddelde snelheid van 62,5 kilometer per uur. Omdat Nuna9 nog gebouwd wordt, racet het team met Nuna8s, waarmee het de races in Australië (2015) en Zuid-Afrika (2016) won. Tijdens de wereldrecordpoging wordt er elke 2 uur gewisseld van coureur. 

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

Initiatiefnemer

Slim Opgewekt zoekt een Initiatiefnemer.
Fulltime • Arnhem
Zelfstroom zoekt:

Senior Administrateur

Zelfstroom zoekt een Senior Administrateur
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!